Goodison Park

Goodison Park is gelegen in de wijk Walton, ongeveer 3 kilometer vanaf het centrum van Liverpool. Het stadion is de thuisbasis van voetbalclub Everton sinds 1892 en heeft een capaciteit van bijna 40.000 zitplaatsen.

Goodison Park: een waar spektakel

Het was het eerste, grote voetbalstadion in Engeland. In geen enkel ander Engels stadion hebben er meer wedstrijden plaatsgevonden op het hoogste niveau dan in het Goodison Park. Hiermee behoort het stadion tot één van de meest legendarische voetbaltempels in heel Engeland. De ambities van Everton zijn het stadion echter ontgroeid; plannen voor een nieuw stadion liggen klaar. Het stadion zal gebouwd worden op de Bramley-Moore Dock in het beroemde oude havengebied van Liverpool. Deze locatie aan de rivier de Mersey staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het nieuwe stadion zal een capaciteit krijgen van 52.000, met een mogelijkheid tot uitbreiding naar 62.000.


Geschiedenis Goodison Park

Everton speelde eerst op een open veld, waar stadsrivaal Liverpool FC later een stadion wilde bouwen, maar dit hebben ze nooit gedaan. Everton werd gevraagd het veld te verlaten door degene die gezag had over het veld, omdat het publiek te groot en te lawaaierig werd. Zo zijn ze terecht gekomen bij een locatie dichtbij Anfield Road waar tribunes om het veld heen werden gebouwd. Everton heeft hier acht jaar gespeeld. Verschillende factoren zorgde ervoor dat zij weer moesten verhuizen en dat de club opsplitste. Toen zij de plek verlieten, heeft de grondbezitter zelf een nieuwe voetbalclub opgericht: Liverpool FC. Wat moest hij anders met een stadion waar niemand gebruik van maakte?


Goodison Park bezoeken?

Vanaf het centrum van Liverpool zijn er twee manieren om bij het Goodison Park te komen. Één daarvan is met de bus. Pak bus 21 richting Northwood bij het Queen Square Bus Station en stap uit bij Ludlow Street. Als het goed is, kun je vanaf hier het stadion al zien en loop je er zo naartoe. Je kunt ook met trein Merseyrail richting Kirby naar het Goodison Park reizen. Je stapt op bij het centraal station van Liverpool en stapt uit bij Kirkdale. Vanaf het treinstation duurt het wel iets langer om naar het Goodison Park te lopen, namelijk 15 minuten. Beide manieren duren iets korter dan een halfuur, dus qua tijd maakt het weinig uit of je met de bus of met de trein naar het Goodison Park reist. Zorg er wel voor dat je ruim van tevoren vertrekt, want het is druk in de stad op een wedstrijddag van Everton of Liverpool. Als je een voetbalreis naar Everton boekt, dan bezoek je gelijk het legendarische Goodison Park!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte