Napoli - AS Roma (Derby del Sole)

Napoli en AS Roma, twee voetbalclubs uit het zuiden van Italië met een hecht verleden. Beide teams waren altijd goed bevriend. Als echte underdogs in het professioneel Italiaanse voetbal maakten zij samen een pact om kampioen te worden. Het maakte niet uit wie, maar zij wilden een kampioen in het zuiden. Al jaren deden zij onder aan de sterke clubs van het noorden van Italië, die tot de jaren tachtig altijd bovenin eindigden in de Serie A.

De wedstrijden tussen de twee teams uit het zuiden van Italië worden de Derby del Sole of Derby del Sud genoemd. AS Roma was op voetballend gebied jarenlang de bovenliggende partij. Wanneer in 1984 Diego Maradona bij Napoli gaat spelen komt daar echter ineens verandering in en wordt de hiërarchie tussen beide clubs verstoord. Ineens spelen zij allebei mee om de titel waardoor de onderlinge strijd al groter wordt.

In totaal wist Napoli 44 keer van AS Roma te winnen in de Serie A; AS Roma won 50 keer van Napoli en 51 keer werd het gelijk. De statistieken liegen er niet om: de wedstrijden zijn altijd super spannend en beide teams willen maar al te graag van elkaar winnen.

Boek tijdig uw Voetbalreis en breng een bezoek aan deze altijd uitverkochte wedstrijd. Met ruim 60.000 fanatieke supporters in het Stadio San Paolo belooft de Derby del Sole altijd een sensationele wedstrijd te worden.

DERBY DEL SOLE
16 apr
19:30
Napoli
AS Roma
Inclusief:
  • 2 overnachtingen
  • 2x ontbijt
  • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Serie A Serie A / Stadio San Paolo, Napels
Vanaf 269,- p.p.

Onderstaand een overzicht van de gespeelde wedstrijden tussen Napoli en AS Roma


24 oktober 2021 Voetbalreizen Serie A AS Roma - Napoli
21 maart 2021 Voetbalreizen Serie A AS Roma - Napoli
29 november 2020 Voetbalreizen Serie A Napoli - AS Roma
04 april 2020 Voetbalreizen Serie A Napoli - AS Roma
02 november 2019 Voetbalreizen Serie A AS Roma - Napoli2-1
31 maart 2019 Voetbalreizen Serie A AS Roma - Napoli1-4
28 oktober 2018 Voetbalreizen Serie A Napoli - AS Roma1-1
14 oktober 2017 Voetbalreizen Serie A AS Roma - Napoli0-1
04 maart 2017 Voetbalreizen Serie A AS Roma - Napoli1-2