Johan Cruijff ArenA

Het Johan Cruijff ArenA is het stadion van Ajax, de meest succesvolle club van Nederland. Het is pas sinds 1996 het stadion van Ajax. Het stadion wordt in de volksmond 'De Arena' genoemd en is het grootste stadion van Nederland met een capaciteit van 55.865. De Arena wordt niet alleen voor voetbalwedstrijden gebruikt, maar ook voor bijvoorbeeld concerten.

De ArenA

Ajax speelde vanaf hun bestaan in De Meer, maar in 1989 besloten zij dat het tijd was voor verandering. In 1993 werd de knoop doorgehakt en is de bouw van de ArenA begonnen. Bij de meest succesvolle club van Nederland hoort natuurlijk ook een groot stadion en die hebben zij nu. Dit is niet alleen het grootste stadion van Nederland, maar ook een van de twee stadions die een dak heeft dat gesloten kan worden bij bijvoorbeeld slecht weer. Het stadion werd gedoopt als de Amsterdam Arena en is in 2018 veranderd naar Johan Cruijff Arena om deze clubheld te eren.


Renovaties en toekomstplannen

De eerste renovatie van de Johan Cruijff Arena vond plaats voordat het EK van 2000 er gehouden zou worden. De capaciteit van het stadion werd verhoogd met 1240 voor het toernooi. Er werden twee tribunes bijgebouwd die na het toernooi weer verwijderd zijn, maar alsnog passeerden ze De Kuip en is nu het stadion van Ajax het grootste stadion van Nederland. Het stadion wist zich eigenlijk constant uit te breiden en te innoveren. Zo zijn er voor het EK in 2020 nog meer zitplaatsen toegevoegd aan het stadion en ook ging de Arena over op duurzame energie. Zonnepanelen zijn op het dak van het stadion geplaatst en er kwamen meer toiletten, horecapunten en roltrappen.


De Arena bezoeken?

Wil jij graag dit hypermoderne stadion bezoeken in het prachtige Amsterdam? Er zijn twee mogelijkheden om vanaf Amsterdam Centraal naar de Johan Cruijff Arena te reizen. Metro 54 richting Gein brengt je binnen 20 minuten bij station Amsterdam Bijlmer ArenA. Vanaf dit punt is het stadion enkele minuten van je verwijdert. Je kunt ook met de trein naar het stadion reizen. Stap dan in Sprinter 4051 richting Rotterdam Centraal en stap uit bij Amsterdam Bijlmer ArenA. Ook dit duurt maar 20 minuten vanaf Amsterdam Centraal. Kun jij niet wachten totdat je in de fantastische Johan Cruijff Arena bent en staat te juichen voor topclub Ajax? Koop dan snel jouw tickets of boek een voetbalreis naar Ajax!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte