Borussia-Park

Het Borussia-Park is een voetbalstadion in het Duitse plaatsje Mönchengladbach. Het is sinds 2004 het thuisstadion van de voetbalclub Borussia Mönchengladbach.

Bezoek het Borussia-Park en juich mee

Voor die tijd speelde de club alle wedstrijden in het Bökelbergstadion, dat een capaciteit had van slechts 34.500. Dit stadion ontgroeiden zij vanwege de toenemende successen van de club. Daarnaast voldeed het Bökelbergstadion niet meer aan de moderne veiligheidseisen. Het Borussia-Park heeft een totale capaciteit van 54.057. Voor Europese wedstrijden - waar staanplaatsen verboden zijn - heeft het stadion een capaciteit van 46.249. In het stadion kun je tegenwoordig functies vinden als viplounges, een fanshop, en een bar. Het kostte zo’n 85 miljoen euro om het Borussia-Park te bouwen. De wedstrijden van Borussia Mönchengladbach zijn de meest bezochte wedstrijden van Duitsland.


Het Borussia-Park bezoeken?

Het stadion is gelukkig goed bereikbaar met de bus. In het centrum van de stad kun je via bus 017 richting MG Nordpark Busbhf bij het stadion komen. Je stapt dan op bij busstation Mönchengladbach Friedrichstrasse en je stapt uit bij MG Nordpark Busbhf. Het is ook mogelijk om bus 017 richting Wegberg, Busbahnhof te pakken. Je stapt dan op en uit bij dezelfde bushaltes. De derde optie is vanaf busstation Mönchengladbach Am Minto naar busstation Mönchengladbach Am Nordpark te reizen. Bus 007 richting Mönchengladbach Hamburgring 3 brengt je hier. Je zult nog een klein stukje moeten lopen naar het stadion vanaf alle busstations, maar dit is goed te doen. Wil jij Borussia Mönchengladbach ook bezoeken in een vol stadion? Boek dan jouw voetbalreis naar Borussia Mönchengladbach bij Number 1 Voetbalreizen.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte