Veltins Arena

De Veltins Arena is een multifunctioneel stadion gelegen in Gelsenkirchen. Het stadion wordt voornamelijk gebruikt voor de thuiswedstrijden van Schalke 04 en bezit zowel staan- als zitplaatsen met een totale capaciteit van 62.271.

Bezoek het sfeervolle Veltins Arena

Het stadion, wat tot 2005 de naam Arena AufSchalke droeg, werd in 2001 geopend en wordt gezien als één van de meest moderne stadions van de laatste paar jaar. Dit komt met name door het feit dat de Veltins Arena is voorzien van een dak én beschikt over een verschuifbaar veld. Alleen de Veltins Arena en het Volksparkstadion beschikken over de laatstgenoemde functie. De capaciteit van het stadion bedraagt 54.142 tijdens internationale wedstrijden, vanwege de UEFA-voorschriften dat alleen zitplaatsen beschikbaar worden gesteld. Het stadion dient vooral als thuisbasis van de populaire Duitse club Schalke 04. Er vinden veel interlands plaats en de Champions League finale van 2004 werd in het Veltins Arena gespeeld.


Eerdere stadions

Schalke 04 heeft in een aantal andere stadions gespeeld voordat zij zich vestigde in het Veltins Arena. Ze begonnen met spelen in het Glückauf-Kampfbahn in 1928. In 1973 zijn zij verhuisd naar het multifunctionele Parkstadion, omdat zij hun vorige stadion ontgroeiden. Hier werden atletiekwedstrijden en concerten gehouden. Één jaar na de opening van het Parkstadion, werden er vijf wedstrijden van het WK gespeeld. De laatste wedstrijd vond plaats in 2001 waarna ze verhuisd zijn naar hun huidige stadion. Het kostte wel 191 miljoen om de Veltins Arena te bouwen. Ook concerten en andere sportevenementen vinden plaats in de Veltins Arena.


Veltins Arena bezoeken?

Er zijn twee manieren om vanuit het centrum van Gelsenkirchen bij de Veltins Arena te komen. Één daarvan is als volgt: stap bij Gelsenkirchen Grillostrasse in tram 302 richting GE Buer Rathaus en stap uit bij Gelsenkirchen Veltins-Arena. Je kunt ook bij Gelsenkirchen Lockhofstrasse bus 384 richting HER Wanne-Eickel Hbf pakken waarna je uitstapt bij Gelsenkirchen Grillostrasse. Vanaf daar stap je in tram 302 richting GE Buer Rathaus en stap je uit bij Gelsenkirchen Veltins-Arena. Vanaf dit station loop je binnen vijf minuten het stadion in. Beide opties duren een halfuur. Wil jij graag een wedstrijd van Schalke 04 bijwonen in de fantastische Veltins Arena? Boek dan nu jouw voetbalreis naar Schalke 04 en beleef het zelf!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte