Cegeka Arena

De Cegeka Arena is het stadion waar de Belgische club KRC Genk in speelt. Het stadion is het op drie na grootste stadion van België met een capaciteit van 23.718. Wil je meer weten over het stadion van deze strijdlustige club? Lees dan snel verder!

Ontdek de sfeer in Cegeka Arena

KRC Genk speelt in de Cegeka Arena sinds 1990. Het was toen bekend als het Thyl Gheyeselinckstadion. Deze naam is nog drie keer veranderd totdat het werd gedoopt tot de Cegeka Arena in 2021, vanwege de komst van een nieuwe sponsor. Het kwam vaak voor dat het stadion volledig uitverkocht was na de opening in 1990. Daardoor werd het stadion al een paar jaar later voor het eerst uitgebreid. Daarna volgde nog twee uitbreidingen om aan de vraag te voldoen. Er zou een grootschalige uitbreiding en renovatie plaatsvinden als het WK van 2022 in Nederland en België zou plaatsvinden. De capaciteit zou dan worden verhoogd naar 40.000-45.000, maar deze constructies hebben dus niet plaatsgevonden. Toch is het ooit de bedoeling om van het stadion een recreatiecomplex te maken. Dan kun je er ook fitnessruimtes, bowlingcentrums en sportwinkels vinden.


De Cegeka Arena bezoeken?

De Cegeka Arena is 7,5 kilometer verwijdert van Genks stadscentrum. Met de auto kost het dus maar tien minuutjes om hier naartoe te reizen. Met het openbaar vervoer kost het iets langer, namelijk rond de 40 minuten. Er zijn meerdere mogelijkheden om vanaf het centrum naar de Arena te reizen. Vanaf het Stadhuis vertrekt bus G1 richting het stadion. Je dient dan uit te stappen bij Waterschei Nieuw Texas. Vanaf het Genk Station vertrekken er drie bussen richting het stadion. Dit zijn bus G6, G8 en 33. Het eindstation van G6 is Waterschei Ziekenhuis, voor G8 is dit Zwartberg Bewel en voor bus 33 is het eindstation Zwartberg Cockerillplaats. Vanaf deze drie eindstations moet je wel nog ruim 20 minuten naar het stadion lopen, terwijl dit met bus G1 maar drie minuten is. Zorg er wel voor dat je op tijd vertrekt naar het stadion, want de kans bestaat dat je in de file komt te staan. Voor nu wensen wij je veel plezier bij je bezoek aan het Cegeka Arena!