Voetbalreizen Newcastle United

Een voetbalreis naar Newcastle United staat bij veel supporters op hun wensenlijstje. De authentieke sfeer van de club, het prachtige stadion en het uitgaansleven van Newcastle maken een reisje naar Newcastle United erg aantrekkelijk. Meer weten over een voetbalreis naar Newcastle United? Lees verder en ontdek alle ins en outs van Newcastle United.

Waarom je Newcastle United dit jaar moet bezoeken!Voetbalreis Newcastle United

Newcastle United, ook wel The Magpies genoemd, werd opgericht in 1881 onder de naam Stanley. De club staat bekend om zijn karakteristieke zwart-wit gestreepte tenue dat volgens de supporters sinds jaar en dag geluk brengt. Tevens heeft de club de bijnaam The Magpies – de eksters – te danken aan dit tenue. Wanneer je een voetbalreis naar Newcastle United boekt, ga je op bezoek in St. James' Park in Newcastle upon Tyne, waar de club al sinds 1892 zijn thuiswedstrijden speelt. Het stadion van Newcastle United heeft momenteel een capaciteit van ruim 52.000 toeschouwers en is iedere wedstrijd goed gevuld. Qua bezoekersaantallen wedijvert Newcastle United met topclubs uit de Premier League, zoals Manchester United. En dat terwijl Newcastle United al jarelang onder de middenmoot eindigt en zich zelfs af en toe in de degradatiezone van de Premier League bevindt. 


Newcastle United naar de top?

Waarom dit hét jaar is om een voetbalreis naar Newcastle United te boeken? Newcastle United werd in oktober 2021 in één keer de rijkste club ter wereld dankzij drie schatrijke geldschieters. Het wachten is dus op een sterrenteam dat Newcastle United naar de top van de Premier League gaat helpen! Je begrijpt het: diehard fans van Newcastle United waren uitzinnig. De drie Saoedische investeringsmaatschappijen Public Investment Fund (PIF), PCP Capital Partners en RB Sports & Media namen voor maar liefst 350 miljoen euro de aandelen van clubeigenaar Mike Ashley over. Die drie bedrijven hebben samen een geschat eigen vermogen van 350 miljard euro.

Als je kijkt naar andere clubs die werden overgenomen door Arabische geldschieters zoals Paris Saint-Germain, Manchester City en Chelsea, is het niet gek dat de fans van Newcastle uitzinnig waren. Alle drie de clubs startten als subtopper of zelfs middenmoter in de competitie en behoren nu tot de beste voetbalclubs van de Europese top. Niet alleen kan Newcastle vanaf nu veel betere spelers aan zich binden, ook de – nu al fanatieke – fanbase kan uitgebreid worden. 


Rivalen Newcastle United

Newcastle United's grote rivaal is de nabijgelegen club Sunderland. In de Tyne-Wear derby wordt er sinds 1898 gestreden om de felbegeerde roem tussen beide clubs. Naast Sunderland worden ook Manchester United, Middlesbrough en Liverpool gezien als rivalen van de club. Mochten de succes gaan toenemen, zullen er wellicht een paar mooie nieuwe derby's ontstaan...

De grootste successen voor Newcastle tot dusver werden behaald in de beginjaren '90. In het seizoen 2016-17 dwongen The Magpies promotie af naar de Premier League met het behalen van het kampioenschap in de Championship. Zal 2023 hét jaar worden van Newcastle United? Fans zijn hoopvol dat de 'sleeping giant' van Engeland nu eindelijk zijn weg naar de top gaat vinden. Ga jij het meemaken? Boek snel een voetbalreis naar Newcastle United!


Combineer je voetbalreis Newcastle United met een stedentripSt. James Park Station voetbalreis Newcastle United met Number 1 Voetbalreizen

Naast het indrukwekkende stadion en voetbal biedt de stad Newcastle nog meer bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Zo kun je een bezoekje brengen aan The Garth Keep Castle, de perfecte plek om het uitzicht over de stad te bekijken. Ook is het zeker een aanrader om af te reizen naar de wijk Ouseburn waar je getrakteerd wordt op leuke pubs, cafés en gezellige festivals. In deze wijk kun je optimaal genieten van de huiselijke sfeer rondom en kun je altijd terecht voor een kopje koffie of een drankje.


Voetbalreizen Newcastle United bij Number 1 Voetbalreizen

Al onze voetbalarrangementen zijn inclusief hotelovernachting(en) en wedstrijdkaart(en), waarbij onze hotelovernachtingen altijd voorzien zijn van ontbijt. Onze hotels bevinden zich altijd in het centrum van de stad en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer of taxi. Tevens garanderen wij tot maximaal 3 zitplaatsen naast elkaar in het stadion, zodat je nooit alleen komt te zitten.

Veel plezier tijdens jouw voetbalreis naar Newcaslte United

Let op! De exacte datum en tijden van de Premier League wedstrijden worden normaal gesproken zo'n 6-8 weken voor het speelweekend bekendgemaakt door de Engelse voetbalbond. Vanwege uitzendrechten en Europese verplichtingen kan de wedstrijd nog worden verplaatst naar zaterdag / zondag. Om deze reden bieden wij onze arrangementen van zaterdag t/m maandag aan. Vanaf het moment dat de wedstrijd definitief is bevestigd, is het uiteraard mogelijk om je voetbalreis inclusief één overnachting te boeken! Je herkent deze wedstrijden aan de oranje 'datum bevestigd' sticker.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte