Signal Iduna Park

Het Signal Iduna Park, tevens bekend als het Westfalenstadion, is een Duits voetbalstadion gelegen in Dortmund. Het Signal Iduna Park is het thuisstadion van de fantastische club Borussia Dortmund.

Bezoek het sfeervolste stadion van Duitsland: Signal Iduna Park

Dit stadion behoort tot een van de bekendste stadions van Europa en staat bekend om de immense sfeer tijdens de thuiswedstrijden van Borussia Dortmund. Deze geweldige sfeer kun je natuurlijk vinden op Die Gelbe Wand, die een capaciteit van 25.000 heeft. Het stadion bezit voor de competitiewedstrijden een capaciteit van 81.359 zit- en staanplaatsen en voor de internationale wedstrijden een capaciteit van 65.829, aangezien er tijdens deze wedstrijden geen staanplaatsen beschikbaar worden gesteld. Het is hiermee het grootste stadion van Duitsland en het zevende grootste stadion van Europa. Borussia Dortmund speelt al sinds 1974 in het Signal Iduna Park, wat toen nog officieel de naam Westfalenstadion droeg. Deze naam refereert naar de staat waar het stadion in staat.


Geschiedenis Signal Iduna Park

Voordat de club in 1974 verhuisde naar hun huidige stadion, speelden zij in het Stadion Rote Erde. Borussia Dortmund besloot te verhuizen, omdat de capaciteit van het stadion te klein was voor het aantal toeschouwers die de wedstrijden van de club wilden bijwonen. In de eerste instantie beschikte Borussia Dortmund over onvoldoende financiële middelen om een nieuw stadion te bouwen. Gelukkig kwam daar de reddende engel; Dortmund werd aangewezen als speelstad voor het WK van 1974. Het stadion was dus precies op tijd klaar voor het WK. In de jaren die volgden, volgden velen renovaties en uitbreidingen. Het stadion had namelijk eerst een capaciteit van 54.000 en vandaag de dag is het Signal Iduna Park uitgebouwd tot het grootste stadion van Duitsland.


Het Signal Iduna Park bezoeken?

Het Signal Iduna Park in Dortmund is gelukkig goed bereikbaar met de metro. Het duurt ongeveer een kwartier om te reizen vanaf het centrum van Dortmund naar het stadion. Je kunt bij verschillende metrostations opstappen. Als je bij Städtische Kliniken opstapt, ga je met metro U42 richting Grotenbachstrasse U. Stap uit bij Theodor-Fliedner-Heim. Het is ook mogelijk om bij metrostation Stadtgarten op te stappen. In dat geval ga je met metro U46 richting Westfalenhallen U en stap je uit bij station Westfalenhallen U. Verder kun je nog bij Kampstrasse opstappen. Hier pak je metro U45 richting Westfalenhallen U en stap je ook uit bij Westfalenhallen U. Het maakt niet uit met welke metro je besluit te reizen; de loopafstand van 800 meter blijft hetzelfde. Wil jij graag dit gigantische, sfeervolle stadion bezoeken tijdens een wedstrijd van Borussia Dortmund? Boek dan jouw voetbalreis naar Borussia Dortmund voordat deze is uitverkocht!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte