Voetbalreizen Napoli

Een voetbalreis naar SSC Napoli boek je gemakkelijk en snel bij Number 1 Voetbalreizen. Ben jij benieuwd naar ons aanbod en naar wat je allemaal nog meer kunt doen naast je voetbalreis? Lees dan verder en ontdek alles over de club, het stadion en de stad!

Alles wat je moet weten voor jouw voetbalreis naar SSC NapoliJouw voetbalreis naar SSC Napoli met Number 1 Voetbalreizen

Società Sportiva Calcio Napoli, kortweg SSC Napoli, is een Italiaanse voetbalclub afkomstig uit de stad Napels. De club werd officieel in 1926 opgericht na een uiteindelijke fusie tussen Naples Foot-Ball & Cricket Club en Internazionale Napoli. De grootste successen behaalde de club in de eind jaren tachtig. Mede door de Argentijnse sterspeler Diego Maradona wist de club tweemaal het landskampioenschap, de UEFA Cup en de Coppa Italia te winnen. De jaren die volgden ging het echter steeds minder met de club uit Italië en raakte Napoli zelfs in financiële problemen. Zo werd de club in 2004 failliet verklaard en werd er geen licentie verleend voor deelname aan de Serie B. Onder een nieuwe naam en met minder schulden werd de club wel toegelaten door de Serie C1, waarna SSC Napoli in 2007 weer terugkeerde op het hoogste niveau van Italië, de Serie A.


Bezoek het Stadio Diego Armando Maradona tijdens jouw voetbalreis naar SSC Napoli

De afgelopen jaren wist SSC NBezoek het Stadio Diego Armando Maradona tijdens je voetbalreis naar SSC Napoliapoli, die zijn thuiswedstrijden speelt in het Stadio Diego Armando Maradona, voorheen Stadio San Paolo, steeds een plaats in de top vijf van de ranglijst te bemachtigen, met maar liefst drie keer een tweede plaats. Ook dit seizoen probeert de club uit Napels weer hoge ogen te gooien in de Serie A en kan Napoli zeker gezien worden als één van de titelkandidaten. Wanneer je kiest voor een voetbalreis naar SSC Napoli, is alleen het bezoek aan het Stadio Diego Armando Maradona al een bijzondere ervaring op zich. Het stadion heeft een capaciteit voor ruim 60.000 toeschouwers en is hiermee het op twee na grootste stadion van Italië, na San Siro in Milaan en het Stadio Olimpico in Rome.

Het stadion van SSC Napoli is gebouwd in 1948 en is sinds de opening al het thuisstadion van Napoli. Het stadion werd geopend onder de naam Stadio del Sole. Deze naam werd 15 jaar later veranderd in Stadio San Paolo. Toen clublegende Diego Maradona op 25 november 2020 overleed, verzocht de burgemeester van Napels de Italiaanse regering permissie om het stadion opnieuw te hernoemen. Volgens de Italiaanse wetgeving is het verboden om openbare gebouwen te benoemen naar een persoon die minder dan tien jaar geleden overleden is. Voor het Stadio Diego Armando Maradona werd een uitzondering gemaakt; op 4 december 2020 werd de naam officieel veranderd. Wil jij ook weten hoe het prachtige Stadio Diego Armando Maradona er van binnen uitziet? Ontdek het zelf tijdens jouw voetbalreis naar SSC Napoli met Number 1 Voetbalreizen.


Voetbalreis Napoli - AS Roma (Derby del Sole)

Ben jij geïnteresseerd in een voetbalreis naar Napoli maar heb je geen idee welke wedstrijd je wilt bezoeken? Waarom niet de befaamde derby van Napels, de Derby del Sole? De Derby del Sole is de wedstrijd tussen Napoli en AS Roma, twee voetbalclubs uit het zuiden van Italië met een hecht verleden. Beide teams waren altijd de echte underdogs in het Italiaanse voetbal en maakten samen een pact om kampioen van Italië te worden. AS Roma was op voetballend gebied jarenlang de bovenliggende partij in deze derby. Hier kwam met de komst van Diego Maradona echter verandering in. Zo werd de hierarchie tussen beide clubs ineens verstoord en werden de wedstrijden steeds feller en intenser. De Derby del Sole, ook wel Derby del Sud genoemd, was geboren. 

Benieuwd hoe het is om deze Italiaanse strijd van dichtbij mee te maken? Boek dan je voetbalreis naar Napoli - AS Roma en beleef de spanning en de strijd van deze zuid-Italiaanse derby samen met ruim 60.000 toeschouwers in het kolkende Stadio Diego Armando Maradona. Voetbalreizen naar derby's als deze zijn razend populair en vaak snel uitverkocht. Boek je voetbalreis naar Napoli - AS Roma dus op tijd!


SSC Napoli stad Napels Number 1 VoetbalreizenOntdek Napels tijdens je voetbalreis naar Napoli

Met bijna vijf miljoen inwoners is Napels de derde grootste stad van Italië. De stad mag dan wel in de schaduw staan van grote Italiaanse steden als Rome en Milaan, maar Napels behoort zonder enige twijfel tot de meest interessante steden van Europa. Zo kent de stad een rijke geschiedenis en staat Napels vooral bekend om de heerlijke gerechten. Het is mogelijk om tijdens je voetbalreis naar Napoli een bezoek te brengen aan de Duomo van Napels, de Napelse haven en Castel Nuovo, misschien wel het belangrijkste symbool van de stad. Meer weten over de vele bezienswaardigheden in Napels? Je leest het allemaal uitgebreid in onze blog Een voetbalreis naar Napels, de stad van SSC Napoli.


Voetbalreis SSC Napoli boeken?

Bij Number 1 begrijpen we dat jouw voetbalreis naar Napoli niet slechts om voetbal draait. Om jouw dagen in Napels optimaal te benutten, zorgen wij altijd voor een goed hotel in het centrum van de stad Napels. Het ontbijt is altijd inbegrepen bij de prijs waarvoor je je voetbalreis boekt. Zo begin je de dag met een goed gevulde maag en kun je je tijd optimaal besteden om te genieten van de stad Napels, het stadion, en natuurlijk de voetbalwedstrijd zelf.

Meer vragen over jouw verblijf in Napels? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen; wij helpen je graag! Voor nu wensen wij je alvast heel veel plezier met een van onze voetbalreizen naar SSC Napoli!

Let op! De exacte datum en tijden van de Serie A wedstrijden worden normaal gesproken zo'n 2-3 weken voor het speelweekend bekendgemaakt door de Italiaanse voetbalbond. Vanwege uitzendrechten en Europese verplichtingen kan de wedstrijd nog worden verplaatst naar zaterdag / zondag. Om deze reden bieden wij onze arrangementen van zaterdag t/m maandag aan. Vanaf het moment dat de wedstrijd definitief is bevestigd, is het uiteraard mogelijk om je voetbalreis inclusief één overnachting te boeken! Je herkent deze wedstrijden aan de oranje 'datum bevestigd' sticker.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte