Alle voetbalreizen naar Schalke 04

Boek een onvergetelijke voetbalreis naar Schalke 04 met Number 1 Voetbalreizen en beleef live de fantastische sfeer in de Veltins Arena. FC Schalke 04 is opgericht in het jaar 1904 en komt uit de wijk Schalke in Gelsenkirchen. Ondanks de degradatie in het seizoen 2021/22 zijn de thuiswedstrijden van de club nog steeds bijna altijd uitverkocht. Met een totale capaciteit van 61.673 is de Veltins Arena een van de grootste stadions van Duitsland. Een voetbalreis naar Schalke 04 is zeker de moeite waard!

Voetbalwedstrijd Schalke 04 bezoeken

Schalke 04 is na Bayern München de grootste sportvereniging van Duitsland met maar liefst 155.000 leden. Ondanks dit indrukwekkende cijfer is de club dankzij wanbeleid afgelopen seizoen na een aantal zware seizoenen onderuit gegaan. De club degradeerde voor het eerst sinds 1991 naar de 2. Bundesliga. Klaas-Jan Huntelaar werd vlak voor de degradatie nog gehaald bij AFC Ajax, maar ook hij kon Schalke 04 niet meer redden. 


Voetbalreis naar Schalke 04 met Number 1 VoetbalreizenVoetbalreizen Schalke 04

Het begon allemaal in het seizoen 2018-19: Schalke eindigde voor het eerst in 11 jaar op de 14e plaats in de Bundesliga; geen goede prestatie voor de club uit Gelsenkirchen. Dit bleek het begin van het einde: na een zeer teleurstellend seizoen degradeerde Schalke afgelopen jaar naar de 2. Bundesliga. De club zit na jarenlang wanbeleid momenteel financieel aan de grond en is bezig met een strijdplan voor de komende jaren. Coach Dimitrios Grammozis gaat met weinig financiële middelen de strijd aan. Zo was onder andere Klaas-Jan Huntelaar genoodzaakt om afscheid te nemen van de club. 


Kohlenpottderby

De degradatie van Schalke 04 betekent niet alleen het verlies van een mooie club met een prachtig stadion uit de Bundesliga, maar ook het verlies van een van de meest beladen derby's van Duitsland. Naast een actieve fanbase en het fantastische stadion is Schalke '04 namelijk ook onderdeel van de Kohlenpottderby. Deze wedstrijd met 'buurman' Borussia Dortmund gaat er al jarenlang hard aan toe, zowel binnen als buiten het veld. Een voetbalreis naar de wedstrijd Schalke '04 - Borussia Dortmund of andersom staat voor velen op de bucketlist: hiervoor zullen we helaas nog even geduld moeten hebben...


Voetbalreis naar Gelsenkirchen

Wil jij op voetbalreis naar Gelsenkirchen om samen met bijna 62.000 fans Schalke 04 weer naar de top te juichen? Duik na de wedstrijd het nachtleven van Gelsenkirchen in of geniet van een van de restaurantjes die de stad rijk is. Deze stad, grenzend aan Nederland, heeft wat dat betreft veel te bieden en is daarom perfect voor een combinatie-citytrip.


Voetbalreis naar Schalke 04 boeken bij Number 1 Voetbalreizen

Bij Number 1 Voetbalreizen boek je tegen scherpe prijzen je volledige voetbalreis naar Gelsenkirchen inclusief hotelovernachting(en) en wedstrijdkaart(en) met plaatsen naast elkaar en goed zicht op het veld. De hotels die wij voor je boeken zijn met grote zorg geselecteerd en bevinden zich altijd in het centrum van de stad Gelsenkirchen. Het ontbijt in het hotel is altijd bij de arrangementsprijs inbegrepen.

Heb verder nog vragen, opmerkingen of extra wensen die je graag ingevuld ziet voor een perfecte voetbalreis naar Schalke 04? Deze beantwoorden wij natuurlijk graag. Voor nu wensen wij je alvast een fijne voetbalreis naar Schalke 04!
 

Let op! De exacte datum en tijden van de wedstrijden in de Bundesliga worden normaal gesproken zo'n 6-8 weken voor het speelweekend bekendgemaakt door de Duitse voetbalbond. Vanwege uitzendrechten en Europese verplichtingen kan de wedstrijd nog worden verplaatst naar zondag. Om deze reden bieden wij onze arrangementen van zaterdag t/m zondag aan. Vanaf het moment dat de wedstrijd definitief is bevestigd, is het uiteraard mogelijk om je voetbalreis inclusief één overnachting te boeken! Je herkent deze wedstrijden aan de oranje 'datum bevestigd' sticker.