Schalke 04 - Borussia Dortmund (Kohlenpottderby / Revierderby)

Wil je een voetbalwedstrijd bezoeken in Duitsland, maar weet je niet welke je zou willen bezoeken? Dan hebben wij de oplossing voor je. Een wedstrijd tussen de twee Duitse topclubs Schalke 04 en Borussia Dortmund is altijd spannend, omdat beide clubs fanatiek zijn en de titel mee naar huis willen nemen. Geïnteresseerd in deze wedstrijd? Lees verder en ontdek meer!

Lees meer

Onderstaand een overzicht van de gespeelde wedstrijden tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund


11 maart 2023 Voetbalreizen Bundesliga Schalke 04 - Borussia Dortmund
17 september 2022 Voetbalreizen Bundesliga Borussia Dortmund - Schalke 04
20 februari 2021 Voetbalreizen Bundesliga Schalke 04 - Borussia Dortmund
24 oktober 2020 Voetbalreizen Bundesliga Borussia Dortmund - Schalke 04
14 maart 2020 Voetbalreizen Bundesliga Borussia Dortmund - Schalke 04
26 oktober 2019 Voetbalreizen Bundesliga Schalke 04 - Borussia Dortmund0-0
27 april 2019 Voetbalreizen Bundesliga Borussia Dortmund - Schalke 042-4
08 december 2018 Voetbalreizen Bundesliga Schalke 04 - Borussia Dortmund1-2
15 april 2018 Voetbalreizen Bundesliga Schalke 04 - Borussia Dortmund2-0
25 november 2017 Voetbalreizen Bundesliga Borussia Dortmund - Schalke 044-4
29 oktober 2016 Voetbalreizen Bundesliga Borussia Dortmund - Schalke 040-0
Er zijn geen wedstrijden gevonden in de toekomst. Wilt u op de hoogte blijven van komende wedstrijden, meld u dan hier onder aan en ontvang een e-mail zodra er nieuwe wedstrijden beschikbaar zijn.

BLIJF OP DE HOOGTE

De Revierderby

De wedstrijd tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund staat ook wel bekend als de Revierderby. Deze naam wordt gegeven aan alle wedstrijden tussen twee clubs gelegen in het Ruhrgebied, maar het wordt vooral gebruikt bij wedstrijden tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund. Aangezien Schalke in Gelsenkirchen gevestigd is en Borussia Dortmund – natuurlijk – in Dortmund is het geen echte stadsderby, maar dat neemt niet weg dat deze wedstrijd minder spannend is!

Borussia Dortmund strijdt standaard voor de Bundesliga titel. De club is namelijk na Bayern München de beste club van Duitsland. Dat neemt echter niet weg dat Schalke geen topclub is, want zij hebben in het seizoen van 2021/22 maar weer mooi bewezen dat ze thuishoren in de Bundesliga. Nadat zij gedegradeerd waren naar 2. Bundesliga zijn zij namelijk na 1 seizoen weer gepromoveerd. Zij zullen er alles aan doen om niet weer te degraderen en Borussia Dortmund zal alle punten nodig hebben om te winnen van Bayern München.


De Revierderby boeken?

De Revierderby zal ongetwijfeld een geweldige pot worden, dus ben jij er klaar voor om dit spektakel te aanschouwen? Dan kun je gemakkelijk een voetbalreis naar Gelsenkirchen boeken bij Number 1 Voetbalreizen. Wij stellen geheel op maat en tegen de scherpste prijzen je voetbalreis samen, van vervoer tot verblijf en voorzien je van de beste tips voor jouw verblijf in Gelsenkirchen. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je koffers pakken. Heb je tijdens je reis vragen of is er nog wat onduidelijk? Geen probleem. Je hebt te allen tijde een persoonlijke reisadviseur die je 24/7 kunt bereiken.

Wij wensen je alvast een fijne voetbalreis naar Schalke 04 – Borussia Dortmund!