Tottenham Hotspur Stadium

Tottenham Hotspur Stadium is het nieuwe stadion van The Spurs, gebouwd op de plek van het oude stadion, White Hart Lane. White Hart Lane, gelegen in Noord-Londen, vormde 118 jaar de thuisbasis voor de voetbalclub Tottenham Hotspur.

Bezoek het gloednieuwe stadion van Tottenham 

Het stadion werd gebouwd en opgeleverd in het jaar 1899. De afgelopen jaren is het stadion opnieuw verbouwd en is de capaciteit vergroot met ruim 25.000 extra zitplaatsen. De totale stadioncapaciteit is vandaag de dag meer dan 62.000 en het is het op twee na grootste stadion van Engeland. Het splinternieuwe stadion opende haar deuren op 3 april 2019, in de Premier League-wedstrijd tegen Crystal Palace. Het vernieuwde stadion draagt vooralsnog de naam 'Tottenham Hotspur Stadium', totdat de Spurs de stadionnaam hebben verkocht. Het is de bedoeling om de naam voor 20 jaar te verkopen, waarmee zij een groot gedeelte van de investering hopen terug te verdienen.


Vorige stadions

Toen Tottenham Hotspur in 1882 gevormd werd, begonnen zij met spelen op publiekelijk grond genaamd de Tottenham Marshes. De wedstrijden van de club werden al populairder en ze besloten om te verhuizen naar een privéterrein waar fans een kleine vergoeding moesten betalen om een wedstrijd van Tottenham Hotspur bij te wonen. Om meer supporters te laten kijken naar de wedstrijd zijn ze nogmaals verhuisd en in 1899 nog een keer om dezelfde reden. Ze kwamen terecht op een stuk grond achter de White Lane pub en White Hart Lane was geboren. In 1909 werd er een echt groot stadion gebouwd op de plek en het duurde wel 25 jaar voordat er een stadion met een capaciteit van bijna 80.000 gebouwd was.


Tottenham Hotspur Stadium bezoeken?

Vanaf het centrum van Londen duurt het even voordat je bij het Tottenham Hotspur Stadium bent, dus zorg ervoor dat je ruim van tevoren vertrekt naar het stadion, want op wedstrijddagen is het hartstikke druk in de stad. Om bij het stadion te komen, gebruik je de metro en de bus. Als je vertrekt vanaf het centraal station van Londen, loop je eerst een kleine afstand naar het metrostation Charing Cross. Dan stap je over bij Oxford Circus en pak je de metro richting Walthamstow Central. Je stapt uit bij het Seven Sister Station en vanaf daar pak je bus 149 richting Lower Edmonton. Vervolgens stap je natuurlijk uit bij stop Tottenham Hotspur Football Club. Je kunt ook via de Underground vanaf Leicester Square naar Manor House reizen. Vanaf Manor House Station pak je bus 259 richting Lower Edmonton en stap je uit bij Tottenham Hotspur Football Club. Zie jij jezelf al staan in het nieuwe Tottenham Hotspur Stadium? Boek dan snel jouw voetbalreis naar Tottenham Hotspur en maak het werkelijkheid!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte