Estádio do Dragão

Het Estádio do Dragão (Drakenstadion) is een stadion in Porto, dat fungeert als thuishaven voor de gelijknamige club FC Porto. Het stadion heeft een capaciteit van 50.033 zitplaatsen, wat het stadion de op twee na grootste maakt in Portugal. De naam verwijst naar de draak in het wapen van FC Porto. De officiële opening vond plaats op 16 november 2003. Het voetbalelftal van Porto versloeg toen FC Barcelona met 2-0.

Beleef de sfeer in Estádio do Dragão

Het Estádio do Dragão werd gebouwd om het Estádio das Antas te vervangen en om als een van de basissen te dienen voor het EK. Het heeft ook een vier-sterren status ontvangen van de UEFA, waardoor er nog meer grote toernooien in gehouden worden. Zo zijn er ook finales van de Nations League en de Champions League gehouden. De naam van het stadion verwijst naar de draak in het wapen van FC Porto. Het was nog niet vanzelfsprekend dat dit de naam van het nieuwe stadion ging worden. Er waren verschillende keuzes voor de naam, zoals het behouden van de naam van het vorige stadion, of om het te vernoemen naar een persoon die veel betekent heeft voor de club.


Estádio do Dragão constructie

De bouw van het stadion werd tijdelijk op stop gezet nadat de burgemeester van Porto een ander plan had voor het stadion. Het bestuur van FC Porto moest hier akkoord voor geven voordat de bouw weer op gang kon worden gezet. De bouw van het stadion koste wel 125 miljoen euro en om dit te financieren hebben alle tribunes een sponsor. De verdeling van supporters is hetzelfde gebleven in het nieuwe stadion; uitsupporters kunnen plaats nemen aan de rechterkant van de oost-tribune en de noordelijke en zuidelijke tribunes worden nog steeds bezet door de hardcore fans.


Estádio do Dragão bezoeken?

Het stadion ligt best dicht bij het centrum van het sprookjesachtige Porto. Het duurt dan ook maar een kwartier om vanaf het centrum van de stad naar het Estádio do Dragão te reizen. Met de trein duurt het maar 11 minuten en met de bus 13. Aangezien het met de taxi maar vier minuten duurt, kun je er ook voor kiezen om jezelf op deze manier te vervoeren naar het stadion. In het buitenland kost de taxi al vaak minder duur, dus met deze korte tijd kost het ongeveer hetzelfde als een ticket voor de trein en bus. Wil je liever lopend? Dit duurt maar 40 minuten en je zult jezelf vermengen met andere FC Porto supporters. Op deze website vind je meer informatie over het reizen naar het Estádio do Dragão. Wil jij het prachtige stadion graag bezoeken? Boek dan snel jouw voetbalreis naar FC Porto bij Number 1 Voetbalreizen!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte