Voetbalreizen Aston Villa

Geïnteresserd in een voetbalreis naar Aston Villa FC? Met name door Aston Villa is de Football League opgericht in 1888 en daarom zal deze club altijd gerespecteerd worden in het Engelse voetbal. Meer weten? Lees alles over Aston Villa op onze website en boek je voetbalreis naar Aston Villa gemakkelijk en snel online. Veel plezier!

Leuk om te weten voor een voetbalreis naar Aston Villa

Aston Villa heeft een rijke geschiedenis en de club heeft veel overwinningen mogen meemaken. De club werd opgericht in 1874 door vier cricketspelers. In eerste instantie was Aston Villa ook bedoeld voor het spelen van cricket, maar rugby- en voetbalmogelijkheden werden gecreëerd voor degenen die wilden blijven sporten gedurende het winterseizoen. Dat is de reden waarom Aston Villa FC werd opgericht en toevallig één jaar voor de oprichting van de stadsvijand Birmingham City, die van naam is veranderd in 1905: Small Heath Alliance. Het Villa Park Stadion kan daarom ook gebruikt worden voor rugbywedstrijden en andere evenementen zoals concerten. De instorting van een tribune die het leven kostte van 96 mensen in het Villa Park Stadion heeft ervoor gezorgd dat alle stadia in Engeland voorzien moesten worden van enkel zitplaatsen. Tijdens een voetbalreis naar Engeland is het dus helaas niet meer mogelijk om in de gezelligheid tussen de diehard fans op de tribune te staan. Maar niet getreurd: in Engelse stadions leeft het voetbal op iedere tribune en zijn alle fans even fanatiek. Je zult je dus zeker niet vervelen tijdens je voetbalreis naar Aston Villa!


Aston Villa door de jaren heen

Na de oprichting van de Football League won Aston Villa gelijk vijf First Division-titels en drie FA Cups. Hun tegenstanders werden al sterker, maar dit hield ze niet tegen: zij voegden nog een First Division-titel en FA Cup aan hun naam. Na de Eerst Wereldoorlog heeft Aston Villa nog één FA Cup gewonnen en toen degradeerde de club naar de Second Division in 1936. Hun eerste trofee na de degradatie werd pas weer gewonnen in 1957, maar dit volgde met een degradatie naar de Third Division in 1970. Het aanwijzen van Ron Saunders als coach heeft hen vijf jaar later teruggebracht naar de Eerste Divisie. Deze voorspoed werd meegebracht naar de jaren tachtig waar zij nog meer titels hebben gewonnen en hun eerste en enige Europese Cup-titel. Met het ontslag van Saunders als coach heeft de club weinig overwinningen gekend. Toch was Aston Villa jarenlang een stabiele club in de Premier League. Als middenmoter hoopt de club komend seizoen een keer kunnen mee te strijden in de top 10. Met een competitie van zó'n hoog niveau als de Premier League, zal dit een uitdagende opgave worden, maar als het iemand kan lukken, is het wel Steven Gerrard. Wil jij zien hoe de legende van Liverpool Aston Villa naar een hoger niveau brengt? Boek een voetbalreis naar Aston Villa en wees erbij!


Wat is er te doen naast de voetbalreis naar Birmingham?Ontdek Birmingham tijdens je voetbalreis naar Aston Villa - Number 1 Voetbalreizen

Naast het bezoeken van een voetbalreis naar Aston Villa heeft Birmingham nog meer te bieden. Wist je dat Birmingham na Londen de op één na grootste stad is van het Verenigd Koninkrijk? Genoeg te ontdekken dus! De vroegere industriële stad die bekendstond om haar kanalen is gelegen in het hart van Engeland. Door een voetbalreis naar Aston Villa te boeken, grijp je meteen de kans om de bruisende stad te leren kennen. Je zult alle bezienswaardigheden op loopafstand van je hotel kunnen vinden. De industriële karakteristieken zijn nog terug te vinden rondom de kanalen en in de vele historische musea die in Birmingham te zien zijn. Ook kan er cultuur gesnoven worden in kunstgalerijen en podia waar bands live optreden. Birmingham is niet alleen leuk om cultuur te snuiven, maar is ook ideaal voor een avondje stappen!


Voetbalreis Aston Villa boeken?

Boek je voetbalreis naar Aston Villa en ontdek wat de industriële stad Birmingham nog meer in petto heeft. Bij Number 1 Voetbalreizen bieden wij je de beste tips aan voor je verblijf in Birmingham en boeken wij je voetbalreis naar Aston Villa altijd tegen de scherpste prijzen zonder extra kosten. Bij het boeken van een voetbalreis naar Aston Villa kom je in een hotel in het centrum van Birmingham terecht. Onbijt is altijd inbegrepen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Juich naast je vrienden en/of familie Aston Villa toe en geniet van de geweldige sfeer in het Villa Park Stadion.

Wij wensen je alvast een plezierige voetbalreis naar Aston Villa!

Let op! De exacte datum en tijden van de Premier League wedstrijden worden normaal gesproken zo'n 6-8 weken voor het speelweekend bekendgemaakt door de Engelse voetbalbond. Vanwege uitzendrechten en Europese verplichtingen kan de wedstrijd nog worden verplaatst naar zaterdag / zondag. Om deze reden bieden wij onze arrangementen van zaterdag t/m maandag aan. Vanaf het moment dat de wedstrijd definitief is bevestigd, is het uiteraard mogelijk om je voetbalreis inclusief één overnachting te boeken! Je herkent deze wedstrijden aan de oranje 'datum bevestigd' sticker.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte