Turf Moor

Turf Moor is het thuisstadion van de Engelse club Burnley FC. Het stadion is te vinden in Burnley en heeft een capaciteit van 21.944. Hieronder volgt meer informatie over Turf Moor.

Bezoek het altijd gezellige Turf Moor

Turf Moor wordt al sinds 1883 gebruikt door de voetbalclub Burnley FC en daarmee is dit het op één na langst gebruikte stadion in Engels voetbal. Het stadion werd eerst 40 jaar ingezet voor een andere sportactiviteit, namelijk cricket. Turf Moor werd na 1883 gedeeld door de voetbalclub en de cricketclub, maar de cricketclub was hier niet bepaald blij mee. Zij klaagden dat de voetballers de kleedkamers niet netjes achterlieten en dat de spelers weigerden mee te betalen voor reparatie van de kleedkamers. Toch is het stadion flink uitgebreid en gerenoveerd door de jaren heen, mét behulp van Burnley voetbalspelers. Het stadion wordt tegenwoordig eigenlijk alleen nog gebruikt voor voetbal.


Bezoek Turf Moor

Turf Moor is gelegen in het centrum van Burnley. Daarom is het misschien wel het slimste om te wandelen naar het stadion. Vanaf het stadscentrum duurt dit tenslotte maar tien minuutjes. Het is natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bus 2 vertrekt vanaf Burnley Bus Station en dan dien je uit te stappen bij Blakey Street. Bus 591 vertrekt vanaf hetzelfde punt en brengt je rechtstreeks naar Turf Moor. Beide opties duren minder dan vijf minuten. Het is dus geen wereldreis om vanaf het centrum van de stad naar het stadion te reizen. Let er echter wel op dat je op tijd vertrekt, want je bent natuurlijk niet de enige die naar het stadion reist. Voor nu wensen wij je ontzettend veel plezier in Turf Moor tijdens een wedstrijd van Burnley FC!