Alle voetbalreizen naar Juventus

Juventus Football Club is één van de oudste en belangrijkste clubs in Italië en werd opgericht op 1 november 1897. Juventus, Latijn voor jeugd, speelt haar thuiswedstrijden vanaf 2011 in het nieuwe Juventus Stadium, ook wel het Allianz Stadium, in Turijn. Het stadion heeft een capaciteit van meer dan 41.000 zitplaatsen.

Voetbalreis Juventus 

Als één van de weinige clubs in Europa wist Juve alle drie de UEFA-hoofdcompetities te winnen, namelijk de Europacup I / Champions League, de Europacup II en de UEFA Cup / Europa League. Vanaf 1903 speelt de club in haar bekende zwart-wit gestreepte tenue, dat oorspronkelijk afstamt van de Engelse club Notts County.

In 1906 was er een breuk binnen de club vanwege irritaties over het aantal buitenlanders in het team. De toenmalige voorzitter Alfredo Dick richtte met enkele vooraanstaande buitenlandse spelers de club FBC Torino op, het huidige Torino. Hiermee was de Derby Della Mole (strijd tussen Juventus en Torino) geboren.

Onder leiding van Massimiliano Allegri won Juventus in drie seizoenen zowel de landstitel als de beker. In 2015 won Juve ook de Italiaanse supercup. In het seizoen 2016/2017 stonden zij in de UEFA Champions League finale. Ook afgelopen seizoen werd Juventus weer kampioen van Italië. De club behoort met recht tot één van de beste clubs in Europa en komend seizoen strijden zij wederom mee voor de lands- en Champions League-titel. Dit keer onder leiding van Maurizio Sarri, die Massimiliano Allegri opvolgt. Met 35 landstitels, waarvan 8 titels in de afgelopen 8 jaar, is La Vecchia Signora recordkampioen van Italië. Juve heeft de laatste paar seizoenen een zeer sterk team op de been weten te zetten met ondere andere echte topspelers als Paulo Dybala, Gonzalo Higuaín, Miralem Pjanic en natuurlijk nieuwe sterverdediger Matthijs de Ligt. Ook Aaron Ramsy, die maar liefst 11 jaar voor Arsenal speelde, werd recent binnengehaald. Met Cristiano Ronaldo in de gelederen wil Juventus terug naar de Europese top.

Naast het nieuwe, indrukwekkende stadion van Juventus heeft de stad Turijn nog veel meer bezienswaardigheden. Zo is Turijn na Milaan de grootste stad van Noord-Italië en is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in het karakteristieke stadsleven. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de Dom van Turijn, de Mole Antonelliana en het Palazzo Real, welke het gehele jaar geopend is voor bezoekers en waar u de Koninklijke schoonheid van Turijn kunt bezichtigen. 

Bij Number 1 Voetbalreizen boekt u tegen scherpe prijzen uw volledige voetbalreis inclusief hotelovernachting(en) en wedstrijdkaart(en). De hotels die wij voor u boeken zijn met grote zorg geselecteerd en bevinden zich altijd in het centrum van de stad. Het ontbijt in het hotel is altijd inbegrepen bij de geboekte arrangementsprijs. Zo begint u de dag met een goed gevulde maag.

Wanneer er nog onduidelijkheden zijn of als u extra wensen heeft aangaande één van onze voetbalreizen naar Juventus, vernemen wij dat graag van u. Wij van Number 1 Voetbalreizen wensen u alvast een fijne voetbalreis!

Let op! De exacte datum en tijden van de Serie A wedstrijden worden normaal gesproken zo'n 2-3 weken voor het speelweekend bekend gemaakt door de Italiaanse voetbalbond. Vanwege uitzendrechten en Europese verplichtingen kan de wedstrijd nog worden verplaatst naar zaterdag / zondag. Om deze reden bieden wij onze arrangementen van zaterdag t/m maandag aan. Vanaf het moment dat de wedstrijd definitief is bevestigd, is het uiteraard mogelijk om uw voetbalreis inclusief één overnachting te boeken! U herkent deze wedstrijden aan de oranje 'datum bevestigd' sticker.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte