Allianz Stadium

Het Juventus Stadium, ook wel het Allianz Stadium, is gelegen in Turijn (Italië) en is een zogenoemd 'all-seater' voetbalstadion waar geen staanplekken aanwezig zijn. Het Juventus Stadium is de thuisbasis voor de Italiaanse club Juventus en behoort tot één van de vier stadions in de Serie A waarbij de club eigenaar is van het stadion. Het stadion werd geopend op 8 september 2011 en bezit een capaciteit voor 41.000 zitplaatsen.

Ontdek het Allianz Stadium in Turijn

De bouw van het Allianz Stadium begon in 2009 en het werd gebouwd op de plek van het vorige stadion van Juventus: het Stadio delle Alpi. Het stadion heeft een vier sterren beoordeling gekregen van UEFA, wat betekent dat het tot één van de betere stadion van Europa hoort. Het nieuwe stadion deed Juventus goed in het begin; ze hebben namelijk maar drie wedstrijden verloren van de eerste honderd die ze er gespeeld hebben. Na de opening van het stadion zijn er al een aantal belangrijke toernooien gehouden. De finale van de Europa League van 2014 werd gehouden in het stadion en in 2021 de Nations League finale. Ook de finale van de vrouwelijke versie van de Champions League vond plaats in het stadion.


Geschiedenis Allianz Stadium

Voordat Juventus in het Stadio delle Alpi speelde, speelde ze nog in het Stadio Comunale. Juventus fans waren niet bepaald enthousiast over de clubs verhuizing naar het Stadio delle Alpi. Het stadion werd speciaal gebouwd voor het WK in 1990, maar het kostte ontzettend veel geld en het werd niet erg toegankelijk gevonden. Omdat het stadion niet zo geliefd was onder de supporters, werd het ook niet veel bezocht; de gemiddelde bezetting van de stadion was een derde van de capaciteit. Fans werden weer tevredengesteld toen Juventus een nieuw project aannam: de bouw van het Allianz Stadium. Het Allianz Stadium zou weer meer lijken op het geliefde Stadio Comunale en dat is gelukt. 


Allianz Stadium bezoeken?

Gelukkig is de verbinding tussen het centrum van Turijn en het Allianz Stadium goed met het openbaar vervoer. Je kunt met metrolijn één naar het stadion reizen. Stap uit bij halte Bernini en stap in een pendelbus die je naar het stadion brengt. Je kunt ook met metrolijn drie naar het stadion reizen. Dan stap je uit bij halte Pervinche en loop je nog een kleine tien minuten naar het Allianz Stadium. Beide opties duren ongeveer een halfuurtje. Ben je met eigen vervoer? Dan rijd je via de A55 naar het stadion en parkeer je op één van de parkeerterreinen rondom het stadion. Je kunt op de officiële website van de club vooraf een plekje reserveren op het parkeerterrein. Wil jij graag het moderne Allianz Stadium bezoeken? Boek dan jouw voetbalreis naar Juventus bij Number 1 Voetbalreizen!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte