RheinEnergieStadion

Het RheinEnergieStadion is een voetbalstadion in de Duitse stad Keulen. In dit stadion speelt 1. FC Köln al haar thuiswedstrijden. Het stadion heeft een zitplaatscapaciteit van 49.986 toeschouwers.

RheinEnergieStadion succesfactor van FC Köln

De lokale energiemaatschappij RheinEnergie AG heeft de naamrechten van FC Kölns stadion gekocht. Voordat dit rond was, heette het stadion Müngersdorfer Stadion/Stadium en was het ook bekend als het Stadion Köln. Dit stadion werd gebouwd na de Eerste Wereldoorlog, toen er een nieuw gebouw in het gebied gebouwd mocht worden. Deze nieuwe constructie in de stad zorgde ervoor dat 15.000 mensen een baan kregen en het koste maar liefst 47,4 miljoen. Het stadion werd meteen goed gebruikt, want het zorgde ervoor dat de club die er speelde al snel nationaal succes behaalde. De wedstrijden trokken veel toeschouwers naar het stadion en de eerste paar wedstrijden werden telkens gewonnen door FC Köln.


Geweldige wedstrijden in RheinEnergieStadion

Nadat het RheinEnergieStadion gebouwd was, vonden er een hoop fantastische wedstrijden plaats in het stadion. Naast de thuiswedstrijden van FC Köln werden er ook atletiekwedstrijden gehouden in het stadion. Dit heeft alleen geen stand weten te houden na de Tweede Wereldoorlog. Nadat het stadion gerenoveerd werd in 1972 vond het WK plaats in Duitsland en Köln wilde graag dat het RheinEnergieStadion ook gebruikt werd. De renovatie was bedoeld om de capaciteit op te hogen naar 80.000, maar tijdens de renovatie zelf bleek dit onrealistisch te zijn, want het zou meer geld kosten dan ze voorheen gedacht hadden. Dus tijdens dat WK werd het RheinEnergieStadion niet gebruikt. De club mag echter wel trots zijn op de wedstrijden die wel gespeeld zijn in het sfeervolle stadion.


RheinEnergieStadion bezoeken?

Vanaf het centrum van Keulen is er maar één manier om naar het RheinEnergieStadion te reizen en dat is via de tram. Het duurt exact 25 minuten om vanaf Neumarkt naar het stadion te reizen. Stap in tram 1 naar Weiden West en stap uit bij station Köln Rheinenergiestadion. Vanaf daar zie je het stadion al staan en spreekt de looproute voor zich. Zorg er wel voor dat je ruim van tevoren vertrekt, want op wedstrijddagen en in het weekend kan het hartstikke druk zijn in de stad. Wil jij graag een wedstrijd bezoeken in het geweldige RheinEnergieStadion? Boek dan jouw voetbalreis naar FC Köln bij Number 1 Voetbalreizen!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte