Wedstrijden Copa del Rey  Copa del Rey

De Copa del Rey is het belangrijkste bekertoernooi van Spanje dat wordt gespeeld sinds 1902. De opzet van het toernooi werd afgelopen seizoen gewijzigd. In totaal doen er nu 125 teams mee van vijf verschillende niveaus.

Regionale teams, actief op het vijfde niveau van Spanje, spelen de voorrondes. Na deze voorrondes stromen gelijk alle andere clubs in; ook 16 clubs uit de Primera División. Vier clubs uit La Liga stromen later in: de vier clubs die ook al spelen voor de Supercopa de España. Dit jaar zijn dat FC Barcelona, Atlético Madrid, Real Madrid en Valencia. Lees alles over de opzet, data en teams van de Copa del Rey in onze uitgebreide voetbalblog ‘Veranderde opzet Copa del Rey’.


FC Barcelona en Athletic de Bilbao bereikten en wonnen de finale van de Copa del Rey het vaakst. Real Madrid bereikte de finale vaker dan iedere andere club, maar verloor deze ook vaker dan dat ze hem wonnen. Afgelopen seizoen werd de finale gewonnen door Valencia CF, nadat Barça de finale vier jaar op rij had gewonnen. 

Boek snel uw onvergetelijke voetbalreis naar één van de spectaculaire wedstrijden uit het belangrijkste bekertoernooi van Spanje.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte