Wedstrijden Community Shield  FA Community Shield

De Community Shield is een hartstikke spannende wedstrijd en zeker een bezoek waard! Ben je benieuwd naar wat deze wedstrijd precies inhoudt en hoe je deze wedstrijd kan bezoeken? Wij leggen alles hieronder uit, dus lees snel verder!

Voetbalreis naar FA Community Shield

De FA Community Shield – voorheen Charity Shield – is een Engelse voetbaltrofee die voetbalclubs kunnen winnen tijdens de jaarlijkse wedstrijd tussen de winnaar van de Premier League en de winnaar van de FA Cup. Deze wedstrijd vindt ieder jaar plaats in het weekend voor de eerste wedstrijd van het nieuwe Engelse voetbalseizoen in Wembley in Londen. De Engelse Football Association reikt de trofee uit.


De kampioenen van de Community Shield

De eerste Community Shield-wedstrijd vond plaats in 1908 en was tussen Manchester United en de Queens Park Rangers. Sinds 2002 draagt de wedstrijd de huidige naam. Manchester United is heer en meester in het winnen van de FA Community Shield; zij wonnen deze trofee maar liefst 21 keer (4 keer deelden zij de trofee). Liverpool staat op een gedeeltelijke tweede plaats met 16 trofeeën (vijf gedeelde); Arsenal heeft er namelijk ook 16 gewonnen (één gedeelde).


Bezoek de Community Shield

Het is hartstikke leuk om deze wedstrijd een keer te bezoeken. Het gaat er altijd hard aan toe, omdat 2 kampioenen deze wedstrijd spelen en het is een geweldige aftrap voor een nieuw seizoen. Wil jij deze wedstrijd graag bezoeken? Hou dan deze pagina goed in de gaten en boek jouw voetbalreis dan bij Number 1 Voetbalreizen. Wij garanderen atlijd goede plaatsen met een geweldig zicht op het veld. Onze hotels zijn ook altijd gelegen in het centrum, zodat je de stad ook makkelijk kunt bezoeken tijdens je voetbalreis. 

Heb je verder nog vragen? Neem dan contact met ons op en wij staan voor je klaar!

Veel plezier tijdens je voetbalreis naar de Community Shield!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte