Mooiste Derby voetbalwedstrijden in Italië

De Italiaanse derby’s staan altijd garant voor spektakel. Niet alleen wedstrijden van voetbalclubs uit dezelfde stad worden derby’s genoemd; ook wanneer de teams in eenzelfde regio spelen of wanneer zij een andere specifieke geschiedenis of onenigheid hebben. Wanneer het om wedstrijden gaat tussen de twee grootste of meest succesvolle clubs van een land, is de wedstrijd ook altijd extra beladen en is er een garantie voor uiterste inspanning; iedereen wil winnen en is extra fanatiek. Vandaar dat deze wedstrijden tot derby’s & specials bestempeld zijn en zonder enige twijfel altijd een goeie keuze voor een mooie voetbalreis!

Denk aan één van de beroemdste derby’s van de Italiaanse stad Milaan. AC Milan neemt het in de Derby della Madonnina op tegen topclub Internazionale in het San Siro stadion, waar beide clubs hun thuiswedstrijden altijd spelen. Zo’n wedstrijd die om de eer van de stad gaat, is natuurlijk altijd extra beladen. Zoals ook dé wedstrijd in Rome; Lazio Roma en AS Roma staan tegenover elkaar in de Derby della Capitale. Of de Derby della Molla, waarbij Juventus en Torino strijden om de eer van Turijn.

Bij de Derby del Sole trekken AS Roma en Napoli, twee clubs uit het zuiden van Italië, tegen elkaar ten strijde. De echte topwedstrijd van Italië is die tussen de twee succesvolle en meest gesupporterde clubs in Italië: Internazionale en Juventus in de Derby d’Italia.

Kortom: de keuzes voor derby’s en speciale wedstrijden in Italië zijn oneindig. Boek tijdig je voetbalreis naar één van deze mooi steden en geniet van een spectaculaire derbywedstrijd. Wij wensen je veel plezier!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte