AS Roma - Napoli (Derby del Sole)

AS Roma en Napoli, twee voetbalclubs uit het zuiden van Italië met een hecht verleden. Beide teams waren altijd goed bevriend. Als de echte underdogs in het professioneel Italiaanse voetbal maakten zij samen een pact om kampioen te worden. Het maakte niet uit wie, maar zij wilden een kampioen in het zuiden. Al jaren deden zij onder aan de sterke clubs van het noorden van Italië, die tot de jaren tachtig altijd bovenin eindigden in de Serie A.

De wedstrijden tussen de twee teams uit het zuiden van Italië worden de Derby del Sole of Derby del Sud genoemd. AS Roma was op voetballend gebied jarenlang de bovenliggende partij. Wanneer in 1984 Diego Maradona bij Napoli gaat spelen komt daar ineens verandering in en wordt de hiërarchie tussen beide clubs verstoord. Ineens spelen beide teams mee om de titel waardoor de onderlinge strijd al groter wordt.

Tot vandaag won AS Roma 50 keer van Napoli; Napoli wist 43 keer van AS Roma te winnen. Beide teams speelden 51 keer gelijk. De statistieken liegen er niet om: de wedstrijden zijn altijd super spannend en beide teams willen maar al te graag van elkaar winnen.

Boek tijdig uw Voetbalreis en breng een bezoek aan deze altijd uitverkochte wedstrijd. Met bijna 69.000 fanatieke supporters in het Stadio Olimpico belooft de Derby del Sole altijd een sensationele wedstrijd te worden.

Onderstaand een overzicht van de gespeelde wedstrijden tussen AS Roma en Napoli


31 maart 2019 Voetbalreizen Serie A AS Roma - Napoli1-4
28 oktober 2018 Voetbalreizen Serie A Napoli - AS Roma1-1
14 oktober 2017 Voetbalreizen Serie A AS Roma - Napoli0-1
04 maart 2017 Voetbalreizen Serie A AS Roma - Napoli1-2
Er zijn geen wedstrijden gevonden in de toekomst. Wilt u op de hoogte blijven van komende wedstrijden, meld u dan hier onder aan en ontvang een e-mail zodra er nieuwe wedstrijden beschikbaar zijn.

BLIJF OP DE HOOGTE