Millerntor Stadion

Het Millerntor-Stadion is een stadion in de wijk Sankt Pauli in de Duitse stad Hamburg. In dit stadion speelt FC St. Pauli, dat actief is in de 2. Bundesliga, zijn thuiswedstrijden. Het stadion heeft een zitplaatscapaciteit van 29.063 toeschouwers.

Ontdek de sfeer in Millerntor Stadion

Sankt Pauli speelt al in het Millerntor Stadion sinds 1963, wanneer het stadion werd geopend. De club begon met spelen op een stuk grond waar later hun voormalig stadion gebouwd werd. Na de Tweede Wereldoorlog was het stadion verwoest en moesten zij verhuizen. Het Millerntor Stadion bedroeg een capaciteit van 32.000 na de bouw, maar vanwege veranderende regelgeving is dit teruggebracht naar 29.063. De naam van het stadion was tussen 1970 en 1988 het Wilhelm-Koch-Stadion. Dit veranderde echter omdat de meneer naar wie het vernoemd was bij de NSDAP hoorde. Het heeft de huidige naam gekregen die wij vandaag de dag kennen. Ook de Amerikaanse voetbalclub Hamburg Blue Devils spelen hun thuiswedstrijden in het Millerntor Stadion.  


Millerntor Stadion bezoeken?

Er zijn verschillende manieren om vanaf het centrum van Hamburg naar het Millerntor Stadion te reizen. Je zou bij station Hamburg Dammtor bijvoorbeeld trein S31 richting Altona kunnen pakken. Stap uit bij Sternschanze en pak vanaf daar metro U3 richting Wandsbek-Gartenstadt. Vervolgens stap je uit bij U Feldstrasse en dan sta je al praktisch in het stadion. Wil je liever niet zo vaak overstappen? Dan kun je met bus X3 richting Schenefeld, Schenefelder Platz naar het stadion reizen. Stap op bij bushalte U Gänsemarkt (Valentinskamp) en stap uit bij U Feld Street. Vanaf hier lacht het stadion je al toe. Wil jij graag een wedstrijd van de populaire club Sankt Pauli bezoeken in het Millerntor Stadion? Boek dan jouw voetbalreis naar Sankt Pauli

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte