Santiago Bernabéu

Het Estadio Santiago Bernabéu is gelegen in de hoofdstad van Spanje (Madrid) en is tevens het stadion van de grote voetbalclub Real Madrid. Het stadion biedt plaats voor 81.044 toeschouwers en bezit de 5-sterren status van de UEFA. Hierdoor is het stadion uitermate geschikt voor overige Europese wedstrijden of wedstrijden van het nationale Spaanse elftal.

Beleef de legendarische sfeer in Santiago Bernabéu Stadion

Het Santiago Bernabéu Stadion is het op een na grootste stadion in Spanje, op de Camp Nou in Barcelona na. In het jaar 1947 werd het stadion ingehuldigd onder een toen nog andere naam en het ontving de huidige naam in het jaar 1955; het werd vernoemd naar een voormalig voetballer en clubpresident van Real Madrid. Het Santiago Bernabéu is een wereldberoemd voetbalstadion en er zijn wel vier Champions League finales gespeeld in het stadion. Het stadion werd ook ingezet voor het WK van 1982. Dit waren natuurlijk niet de enige grote wedstrijden die gespeeld zijn in het indrukwekkende stadion…


Santiago Bernabéu geschiedenis

De bouw van het stadion begon in 1944, dus Real Madrid heeft daarvoor ergens anders moeten spelen. Zij speelden toen in het Estadio Metropolitano. Toen het stadion in 1947 klaar was, heeft Real Madrid het stadion geopend met een openingswedstrijd tegen de Portugese club Os Belenenses. De naam van het stadion toentertijd was Estadio Real Madrid Club de Fútbol, maar in het algemeen werd het Nuevo Estadio Chamartín (het nieuwe Estadio Chamartín) genoemd. Het had toen al een capaciteit van 75.145. Het stadion is bijna elke tien jaar gerenoveerd en is zo uitgebouwd tot het Santiago Bernabéu die we nu kennen. In 2019 is een renovatieproject gestart die wel 525 miljoen euro gaat kosten. Je kunt je wel voorstellen dat er enorm veel veranderingen aan het stadion worden gebracht tijdens deze renovatie.


Bezoek het Santiago Bernabéu Stadion

Het duurt een kleine 20 minuten om van het centrum van Madrid naar het stadion te reizen. Vertrek vanaf bushalte Sol naar Nuevos Ministerios met bus C4a. Vanaf daar reis je verder met bus 147 naar halte Santiago Bernabéu. Je kunt ook vanaf bushalte Nuevos Ministerios metro 10 pakken die je ook naar het Santiago Bernabéu brengt. Verder is het ook mogelijk om vanaf Sol met metro één naar Tribunal te reizen. Vanaf dat station pak je dan metro 10 naar Santiago Bernabéu. Easy peasy, toch? Kun jij niet wachten om een bezoekje te brengen aan dit werkelijk prachtige stadion? Boek dan snel jouw voetbalreis naar Real Madrid bij Number 1 Voetbalreizen!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte