Villa Park

Villa Park is het thuis van Aston Villa sinds 1897. Vandaag de dag is het een flink stadion dat ruimte biedt aan ruim 40.000 voetbalfans. Wereldcups en Europese kampioenschappen zijn gehouden in het stadion en er is geen één stadion dat zoveel FA Cup halve finales heeft gezien als het Villa Park-stadion. Het stadion wordt niet alleen gebruikt voor voetbalwedstrijden, maar ook voor Amerikaanse box- en voetbalwedstrijden, rockconcerten en religieuze ceremonies.

Bezoek Villa Park tijdens jouw voetbalreis naar Aston Villa

Aston Villa speelde eerst in het Perry Bar-stadion voordat de club verhuisde naar Villa Park. Het Villa Park-stadion werd in eerste instantie ‘The Aston Lower Grounds’ genoemd en was een populair pretpark. Toen sport aantrekkelijker begon te worden, veranderde de naam naar ‘The Magnificent Meadow’ en werd het vooral gebruikt voor cricket, fietsen en atletiek. Het is onbekend wanneer de naam Villa Park werd toegewezen als de officiële naam van het stadion.

Villa Park kon initieel 14.000 toeschouwers verwelkomen in het stadion, maar er waren plannen om de capaciteit te verhogen naar maar liefst 104.000. Dit plan ging door de komst van de Eerste Wereldoorlog niet door. Voorzitter Fred Rinder kreeg het wel voor elkaar om de eerste fase van het plan door te laten gaan voordat Duitsland als vijand werd uitgeroepen. Het stadion kon op dat moment 50.000 toeschouwers houden en plannen werden gemaakt om het stadion later alsnog uit te breiden.


Interessante feitjes over Villa ParkVilla Park - Aston Villa - Number 1 Voetbalreizen

Villa Park is verdeeld in vier individuele tribunes, met als nieuwste tribune de Trinity Road-tribune, die bekendstaat voor zijn Holte End. Het was ooit de grootste tribune dat zich achter een doel bevond. De tribune heeft een dubbeldekkerstructuur en een capaciteit van 13.000 toeschouwers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze tribune als schuilkelder voor luchtaanvallen gebruikt – een stadion met een rijke en indrukwekkende historie dus.

Net als alle andere stadions in Engeland moest ook Villa Park aangepast worden naar 100% zitplaatsen. Dit kwam voort uit de dramatische gebeurtenis tijdens de halve finale tussen Liverpool en Nottingham Forest in de FA Cup, waarbij 96 mensen om het leven kwamen toen een van de staantribunes instortte.


Villa Park bezoeken?

Wil jij Villa Park bezoeken en een wedstrijd van Aston Villa bijwonen? Er zijn vier manieren om vanuit het centrum van Birmingham Villa Park te bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld de trein pakken vanaf Birmingham New Street die je direct naar Villa Park brengt. Een kaartje kost tussen de één en vier euro en de rit duurt een kleine tien minuten. Een tweede optie is met bus 7 naar Villa Park te gaan. Met de bus ben je zo’n 15-18 minuten onderweg. Ook dit zal je ongeveer drie euro kosten. De snelste optie is een taxi aanhouden die je naar Villa Park brengt. Dit duurt maar zes minuutjes en kost je hooguit 12 euro. Wil je liever te voet naar Villa Park vanuit het centrum van Birmingham? Dan zul je ongeveer 45 minuten onderweg zijn. Wil jij graag een voetbalwedstrijd in Villa Park bezoeken? Boek dan jouw voetbalreis naar Aston Villa bij Number 1 Voetbalreizen. 

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte