Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán is het stadion waar de Spaanse club Sevilla FC haar thuiswedstrijden speelt, in de gelijknamige stad Sevilla. Het stadion werd geopend op 7 september 1958 en heeft een capaciteit van 43.000 zitplaatsen.

Beleef de sfeer in Sevilla FC's stadion

Het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, ook wel La Bombonera genoemd, is vernoemd naar een voormalig clubpresident. Het stadion is het op acht na grootste stadion van Spanje en Sevilla FC speelt al in het stadion sinds de opening ervan. Veel grote toernooien zijn in het stadion gehouden. Denk aan het WK van 1982 en een Europa League finale in 2022. Men kon toen het vernieuwde stadion bewonderen, want het de laatste renovatie van het stadion vond plaats in 2017. Een andere grote renovatie vond plaats in 1996.


Estadio Ramón Sánchez Pizjuán geschiedenis

Sevilla FC werd geforceerd om een nieuw stuk grond te zoeken die later als stadion moest dienen, omdat hun vorige stadion (Campo de la Victoria) vernield moest worden. De club verkeerde toen zelf in financiële problemen, maar een genereuze meneer zorgde ervoor dat er toch een nieuw stadion gebouwd kon worden waar Sevilla in mocht spelen. Ramón Sánchez Pizjuán overleed plotseling om 53-jarige leeftijd. Al zijn schulden van de bouw van het stadion werden kwijtgescholden en Sevilla mocht hier nu probleemloos voetbal spelen. De openingswedstrijd werd gespeeld tegen Jaén en toen werd ook het record aan aanwezigen gemeten in het stadion: 77.000.


Estadio Ramón Sánches Pizjuán bezoeken?

Het stadion is niet ver verwijdert van het stadscentrum van Sevilla. Je zou er daarom ook voor kunnen kiezen om lopend te gaan, wat minder dan een halfuur duurt. De snelste manier om bij het stadion te komen, is door metro L1 te pakken vanaf Puerta Jerez. Stap dan uit bij Nervión en je bent al bij het stadion. Deze optie duurt een kwartier. Je kunt ook bus EA pakken vanaf Paseo Colon. Stap dan uit bij bushalte Luis de Morales en loop nog twee minuten naar het stadion. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Je zult dus sowieso niet veel tijd kwijtraken aan het reizen vanaf het stadscentrum naar het stadion. Zorg ervoor dat je ruim op tijd vertrekt, want het kan nogal druk zijn in Sevilla op een wedstrijddag. Ben jij enthousiast geraakt en wil je het stadion graag bezoeken? Boek dan jouw voetbalreis naar Sevilla FC!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte