Wedstrijden Scottish Premiership  Scottish Premiership

De Scottish Premiership is sinds de oprichting in 2013 de hoogste voetbalcompetitie in Schotland. De Premiership is ontstaan uit een fusie tussen de Scottish Premier League en Scottish Football League First Division. De competitie bestaat uit 12 voetbalclubs waarvan ieder 33 wedstrijden per seizoen speelt. Anders dan bij de overige Europese competities staan de clubs in de Scottish Premiership 3 keer tegenover elkaar en wordt de competitie aan het einde van het seizoen opgesplitst in een kampioenengroep en een degradatiegroep. Elke groep bestaat uit 6 clubs en ontmoeten elkaar eenmaal, waarmee het totaal aantal wedstrijden per club neerkomt op 38. De club die als laatste eindigt in de degradatiegroep degradeert naar de tweede divisie van Schotland, namelijk de Scottish Championship. 


Ajax in halve finale Champions League

Wilt u als eerste op de hoogte worden gebracht zodra er meer bekend is over de arrangementen naar de halve finale van de Champions League? Laat dan hier uw e-mailadres achter en u bent als eerste op de hoogte!


Ondanks het feit dat er maar 12 clubs actief zijn op het hoogste niveau, kent de competitie meerdere stadsderby's. Zo ook misschien wel één van de bekendste derby's van de wereld, namelijk de confrontatie tussen Celtic en Glasgow Rangers in The Old Firm. Mede door het faillissement van The Rangers Football Club PLC (destijds de eigenaren van Glasgow Rangers) en de terugzetting van de club naar het vierde niveau, werd de stadsderby meerdere jaren niet gespeeld. Rangers FC keerde in 2016 weer terug op het hoogste niveau en zo is de stadsderby tussen de beide clubs uit Glasgow weer een feit. Wij bieden Voetbalreizen aan naar zowel Celtic als Rangers FC zodat u het spektakel in de Scottish Premiership van dichtbij kunt beleven.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte