Ibrox Stadium

Het Ibrox Stadium vormt de thuisbasis voor de voetbalclub Rangers FC en bevindt zich in het Ibrox-district van Glasgow in Schotland. Het stadion biedt plaats voor 50.549 toeschouwers en is hiermee het op twee na grootste stadion van Schotland. Ibrox Stadium, geopend in het jaar 1899, wordt tevens gebruikt voor de wedstrijden van het nationale elftal van Schotland en wordt gezien als een echte voetbaltempel.

Ibrox Stadium staat gelijk aan sfeer

De voorganger van het Ibrox Stadium was het Ibrox Park. De eerste tragedie in het stadion kwam al snel na de opening; in 1902 stortte een houten tribune in. Dit is niet de enige tragedie die het stadion gekend heeft. In 1971 stortte er weer een tribune in waarbij 66 supporters om het leven kwamen en meer dan 200 er met verwondingen afkwamen. Na deze ramp werd het stadion grotendeels herbouwd. Na deze verbouwing vonden er drie Schotse bekerwedstrijden plaats in het stadion en sindsdien worden er ook concerten gegeven in het stadion.


Ibrox Stadium geschiedenis

Het Ibrox Stadium werd geopend met de legendarische Old Firm. Een betere openingswedstrijd bestaat bijna niet. De reconstructie van het stadion liepen op tot tien miljoen, waardoor de club daarna in een financieel moeilijke tijd terecht kwam. De capaciteit van het stadion was teruggebracht en daarbij kwam ook nog dat de wedstrijden van de Rangers minder bezocht werden. Fans vonden het minder sfeervol op de tribunes vanwege de grote ruimtes ertussen. Maar toen kwam de reddende engel David Holmes die hier verandering in bracht. Hij kocht enkele sterspelers waardoor de verkoop van seizoenkaarten opliep van 7.000 naar 30.000. Daarmee stegen natuurlijk ook de opbrengsten van 239.000 pond naar twee miljoen. Financiële problemen opgelost!


Ibrox Stadium bezoeken?

Er zijn twee manieren om van het centrum van Glasgow naar het Ibrox Stadium te reizen. Zo kun je vanaf St. Enoch de metro richting Outer Circle pakken en dan stap je uit bij Ibrox. Deze optie duurt 20 minuten. Bus negen brengt je ook naar het stadion. Stap op bij Union Street en stap uit bij Merrick Gardens. Dit duurt 25 minuten. Wil jij graag een keer in het Schotse Ibrox Stadium een voetbalwedstrijd van de Rangers bezoeken? Of wil je zelfs de legendarische Old Firm bezoeken? Kijk dan eens naar ons aanbod van voetbalreizen naar Rangers FC!