Estádio da Luz

Estádio do Sport Lisboa e Benfica, kortweg Estádio da Luz, is een multifunctioneel stadion dat gebruikt wordt voor meerdere evenementen. Het stadion is gelegen in Lissabon (Portugal) en wordt het meest gebruikt voor de thuiswedstrijden van de Portugese voetbalclub SL Benfica. Estádio da Luz werd geopend op 25 oktober 2003 en heeft een capaciteit van 65.647 zitplaatsen.

Bezoek het betoverende Estádio da Luz

Het Estádio da Luz heeft een vier sterren beoordeling van UEFA, wat betekent dat het bij een van de betere stadions hoort in Europa. Daarbij komt dat het Estádio da Luz het grootste stadion in Portugal is en een van de grootste van Europa. Het is ook nog eens in 2014 uitgeroepen tot het mooiste stadion van Europa. Er worden dan ook veel belangrijke toernooien in het stadion gehouden. Zo zijn er een aantal finales gespeeld in het Estádio da Luz, onder andere van de Champions League. Wat ook heel bijzonder is, is dat er voor de start van iedere wedstrijd een adelaar wordt losgelaten in het Estádio da Luz. Als de adelaar op de middenstip landt, dan kan de wedstrijd pas beginnen. Als dit allemaal niet reden genoeg is om het Estádio da Luz te bezoeken in Lissabon…


De oorsprong van Estádio da Luz

De officiële naam van het oude en nieuwe stadion is Estádio do Sport Lisboa e Benfica, maar zoals het oude stadion al Estádio da Luz genoemd werd, is dat nu nog steeds het geval met het nieuwe stadion. Luz is de naam van de wijk waarin het stadion staat. Deze naam komt dan weer van een kerk die in de buurt staat. Het stadion wordt ook wel eens ‘a Catedral’ genoemd of ‘o Inferno da Luz’. Het stadion wordt ook gekarakteriseerd door het licht in het stadion. Het zonlicht komt namelijk door het dak heen, zodat het veld natuurlijk verlicht wordt wat een bijzonder effect geeft. Het dak lijkt wel te zweven boven de tribunes.


Bezoek Estádio da Luz

Aangezien het Estádio da Luz in het centrum van Lissabon ligt, gaat er geen openbaar vervoer vanuit dit punt in de stad naar het stadion. Vanaf het centrum van de stad kun je het stadion alleen bereiken door te lopen. Dit duurt maar 10 minuten en je loopt samen met alle supporters richting het stadion. Gezelliger bestaat bijna niet en bovendien heb je na afloop van de wedstrijd geen last van overvolle bussen, trainen of metro’s. Alleen maar voordelen dus! Wil jij graag een van de mooiste stadions van Europa bezoeken in het beeldschone Lissabon? Boek dan snel jouw voetbalreis naar SL Benfica bij Number 1 Voetbalreizen!