Tips voor vliegen naar Turijn

Turijn is een bekende Italiaanse stad, onder meer om zijn twee succesvolle voetbalclubs: Juventus en Torino. De stad heeft echter veel meer te bieden. Een Voetbalreis naar Turijn is zowel in de zomer als winter leuk. Omdat de Alpen op een steenworp afstand liggen, kunt u in de winter uw Voetbalreis Turijn zelfs combineren met wintersport. In de zomer is het echter ook heerlijk om de stad te bezoeken met alle gezellige terrasjes en vele pleinen. Omdat veel straten zijn overkoepeld met arcaden heeft u in Turijn niet zo snel last van de weersomstandigheden.

Wanneer u een Voetbalreis gaat maken naar Turijn is het dus zeker de moeite om uw reis met één of twee dagen te verlengen. Prijstechnisch kan het soms zelfs voordeliger zijn om langer te blijven en zo buiten het weekend om te vliegen. Wij voorzien u graag van de beste adviezen!Torino Airport

Torino Airport

Afstand centrum Turijn16 km

Onderstaand een indicatie van het vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Turijn.

VervoerMinutenPrijs
Taxi30€ 40,00
Bus45€ 6,50
Metro20€ 3,00
Milaan Malpensa Airport

Milaan Malpensa Airport

Afstand centrum Turijn140 km

Onderstaand een indicatie van het vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Turijn.

VervoerMinutenPrijs
Taxi100€ 300,00
Bus120€ 15,00

Tips voor vliegen naar Italie via Torino Airport

Het aanbod om op zaterdagochtend naar Turijn te vliegen is niet heel groot; alleen KLM biedt rechtstreekse vluchten aan. De vlucht duurt ongeveer 1,5 uur. U kunt op zaterdagochtend om 9.30 vliegen vanaf Schiphol; zo bent u altijd op tijd voor uw voetbalwedstrijd. Het is ook een optie om uw reis een dag te verlengen en op vrijdag al te vliegen. Op deze dag heeft u meerdere mogelijkheden om naar Turijn te vliegen, bijvoorbeeld ook vanuit Brussel. Vanaf Rotterdam en Eindhoven zijn er helaas geen rechtstreekse vluchten naar Turijn. 

Tip! Kunt u geen goede en/of voordelige optie vinden om naar Turijn te vliegen, maar wilt u dolgraag deze stad bezoeken voor een wedstrijd van Juventus? Het kan ook een goede optie zijn om via één van de luchthavens van Milaan naar Turijn af te reizen. Er is een directe busverbinding vanaf Milaan Malpensa. Ook kunt u vanaf Milaan Bergamo met de trein binnen 2,5 uur Turijn bereiken.


Van vliegveld Turijn Airport naar het centrum

Het vliegveld van Turijn, Turin-Caselle vliegveld of Sandro Pertini vliegveld genoemd, ligt op ongeveer 16 kilometer van het centrum van Turijn. Turijn Airport ligt aan meerdere snelwegen en is daardoor goed bereikbaar vanuit alle richtingen. Met de taxi duurt het ca. 30 minuten om in het centrum te komen. Dit kost ongeveer € 40,00, afhankelijk van de verkeersdrukte. Als u de aankomsthal uitloopt vindt u de taxistandplaats aan uw linkerhand.  In de avonduren en ’s nachts is een taxirit duurder. U kunt eventueel een taxi van tevoren regelen via TaxiTender. Dan staat de taxi voor u klaar en heeft u altijd een vaste prijs.

Busservice SADEM biedt een shuttlebus van het vliegveld naar het centrum van Turijn. Deze bus stopt bij de treinstations van Porta Nuova en Porta Susa. Een ticket voor een enkele reis kost € 6,50. Wanneer u uw ticket in de bus koopt betaalt u € 1,00 extra, u kunt hem dus beter van tevoren kopen. De reistijd is ca. 45 minuten en bussen vertrekken iedere 15 tot 30 minuten. 

De metrolijn Torino – Ceres wordt aangeboden door het bedrijf GTT en verbindt het centrum van Turijn met het vliegveld. De eerste metro vertrekt van het vliegveld om 05:04 uur en de laatste om 21:03 uur. De reistijd is ongeveer 20 minuten en een ticket voor een enkele reis kost € 3,00.

 

Tips voor vliegen naar Italie via Milaan Malpensa Airport

Vanaf Schiphol kunt u met meerdere maatschappijen vliegen naar vliegveld Milaan Malpensa. Onder andere KLM, Vueling en EasyJet bieden vluchten aan op zaterdag. Er zijn niet heel veel ochtendvluchten voor 10:00 uur; aangezien wedstrijden in Italië zo nu en dan op zaterdagmiddag om 15:00 uur al worden gespeeld is het in dit geval een te krap reisschema. Uiteraard zijn er wel voldoende alternatieven. Één van deze alternatieven is om al op vrijdag heen te vliegen. Dit kan ook ’s avonds om 21:20 uur met KLM waardoor u geen extra vrije dag hoeft te nemen. Als u dat te laat vindt zijn er nog een hoop andere opties op vrijdag.

Als alternatief kunt u ook met Eurowings vliegen vanaf Düsseldorf. Deze maatschappij biedt een vroege vlucht op zaterdagochtend 7:00 uur, waardoor u nog op tijd bent voor de wedstrijd. Ook vanuit Brussel gaan er meerdere vroege zaterdagvluchten, bijvoorbeeld om 06:55 met Ryanair of 06:20 met Brussels Airlines.

Van vliegveld Milaan Malpensa naar het centrum van Turijn
Het stadscentrum van Turijn ligt op 140 kilometer van het vliegveld van Milaan Malpensa. Het is ongeveer 1 uur en 40 minuten rijden naar Turijn. Met een taxi loopt dit als snel op tegen een bedrag van € 300,-. Dit is natuulijk zeer prijzig, maar als u met een grote groep bent kan het wel te doen zijn. U kunt vooraf een taxi reserveren bij TaxiTender. Zo bent u ervan verzekerd dat een geschikte taxi voor u klaar staat bij aankomst.

Vanaf het vliegveld gaan er rechtstreekse bussen naar het centrum van Turijn. De snelste bus doet er krap 2 uur over om in het centrum van Turijn te komen. De langste reistijd is 3 uur. De eerste bus vanaf Milaan Malpensa rijdt om 00.01 uur, de aankomst in Turijn is om 02.00 uur. De laatste bus vertrekt om 22.05 uur, de aankomst is 23:59 uur. Check vooraf goed welke bus welke route rijdt. De prijzen variëren van € 10,- tot € 22,-. U kunt de tickets vooraf online bestellen.


Vluchten op zaterdag heel duur?

Een goed alternatief is om te kijken of u op vrijdag al heen kunt vliegen in plaats van zaterdag. Het kan prijstechnisch heel interessant zijn om uw reis met één dag te verlengen en al op vrijdag te vertrekken in verband met eventueel (veel) goedkopere vliegtickets. Zelfs met het boeken van een extra overnachting van vrijdag op zaterdag kan dit veel voordeliger zijn.


Openbaar vervoer in Turijn

In de stad Turijn kunt u veel afstanden gewoon belopen. De treinen stoppen vlakbij het centrum en vandaar is veel te voet te bereiken. Ook kan het heel handig zijn om een fiets te huren; Turijn is een vlakke stad en daarom ideaal om gewoon lekker de fiets te pakken. Toch is het openbaar vervoer ook goed geregeld. Op deze manier kunt u het snelst veel delen van de stad zien. Het openbaar vervoer bestaat uit trams, bussen, metro en regionale treinen.

Een tram-, metro- of buskaartje is 90 minuten geldig in Turijn en kost € 1,50. Een dagkaart kost € 5,00 en is 24 uur geldig. Kaartjes kunt u kopen bij de automaten die langs de straat staan, op alle metrostations, in tabakswinkels en bars, en bij tijdschriftkiosken.

In Turijn rijden diverse trams: de reguliere dienstregeling, de 'tram storici - linea 7', 'tram ristorante' en de 'tranvia a cremagliera Sassi-Superga', het rode trammetje naar de Superga kerk. De reguliere tram rijdt op een paar trajecten door en langs het centrum van Turijn.

Tip! De tram storico is een leuke manier om snel een indruk te krijgen van het centrum van Turijn. De tram rijdt op zaterdagen elk uur van 9.30 tot 19.30 uur, op zondagen en feestdagen in de ochtend elk uur en in de middag elk half uur. U komt zo in korte tijd langs bijna alle bezienswaardigheden in het centrum van Turijn.

De metro in Turijn heeft één lijn waaraan twintig stations gelegen zijn en verbindt voorstad Collegno en treinstation Lingotto met het centrum. De halte in het centrum, Porta Nuova, is het belangrijkste treinstation van Turijn.

In het centrum van Turijn rijden ook twee elektrische bussen, de ene van zuidoost naar noordwest, de andere van noordoost naar de zuidwestelijke kant van het centrum. Daarnaast rijden er vele reguliere bussen. Naar Reggia Venaria Reale, een van de buitenverblijven van de Savoye familie, gaat elk uur (tussen 8.30 en 18.30 uur) een speciale bus, de Venaria Express. Deze vertrekt in de buurt van het treinstation Porta Susa.

Wanneer u maar weinig tijd heeft in Turijn, is het ook handig om gebruik te maken van de Hop-on Hop-off bussen in de stad. Er zijn meerdere routes die u langs prachtige kastelen en alle andere historische bezienswaardigheden in het centrum van Turijn leiden. Ook kunt u met deze bussen andere moderne en bijzondere plekken ontdekken die Turijn te bieden heeft.

Als u langer in deze mooie stad blijft en meerdere dingen wilt gaan bezichtigen, is het handig om de Torino & Piemonte Card aan te schaffen. Deze kaart verleent gratis toegang tot allerlei belangrijke bezienswaardigheden en verschillende kortingsacties op excursies, maar bijvoorbeeld ook het Juventus-museum. U krijgt korting op de sightseeing-bussen in de stad en vervoer van en naar het vliegveld.


Praktische informatie algemeen

  • Het kraanwater is drinkbaar maar anders dan in Nederland; er kan dus een chloorsmaak aan zitten.
  • De (dag)kaarten die u koopt voor het OV zijn vaak geldig in bus, metro en trein.
  • U kunt veel tijd besparen met het omzeilen van wachtrijen; koop uw kaartjes van tevoren.
  • Koop alleen tickets voor bezienswaardigheden via officiële websites. Reserveren via de website van bijvoorbeeld het museum zelf is altijd het veiligst en voordeligst.
  • Met een Torino & Piemonte Card kunt u bij zo goed als alle attracties in de stad gratis naar binnen. De kaart geeft korting op veel excursies, sightseeing bussen en vervoer van en naar het vliegveld.
  • Een fiets huren in Turijn is een leuke, goedkope manier om veel van de stad in korte tijd te zien. U kunt zelf een fiets huren of een georganiseerde fietstocht doen, zoals de uitgebreide Turijn Highlights Bike Tour.

Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen

* Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen.