Leeds

Wil jij een voetbalreis naar Leeds United boeken? Dan kom je vanzelfsprekend in de thuishaven van Leeds United terecht, het Engelse plaatsje Leeds. Leeds is op dit moment één van de populairste toeristenattracties van Engeland. Buiten je bezoek naar het Elland Road-stadion om, biedt Leeds een hoop andere mogelijkheden. Ontdek alles wat je in Leeds kunt doen op onze pagina: wij voorzien je graag van de beste adviezen voor jouw voetbalreis naar Leeds. Veel plezier!

Leeds: de thuishaven van Leeds UnitedWat te doen in Leeds - Number 1 Voetbalreizen

De thuishaven van de Engelse club Leeds United biedt niet alleen veel cultuur, maar ook prachtige landschappen waar je doorheen kan wandelen of fietsen. Dit is bijvoorbeeld perfect mogelijk in Roundhay Park of het Golden Acre Park. Roundhay Park is één van de grootste stadsparken van het land, en zeker een bezoek waard. De Yorkshire Dales en Meanwood Valley Trail zijn voorbeelden van parken die perfecte fiets- en wandelpaden aanbieden.

Als je liever iets spannenders wilt doen dan wandelen door een park, zou je kunnen denken aan één van de culturele spektakels die de stad te bieden heeft. Er zijn verschillende soorten festiviteiten in Leeds die elk jaar worden gevierd, zoals het Leeds Festival in Bramham Park en het Internationale Concert Seizoen – een viering die het hele jaar plaatsvindt en muziek viert dat in meer dan 200 concerten voorkomt – en het Leeds Internationale Film Festival.


Leeds Town HallHistorie in Leeds

Verder kun je ook een aantal historische gebouwen of ruïnes vinden, zoals ‘The Leeds Town Hall’ waar je kunt winkelen en andere culturele attracties tegenkomt. Het West Yorkshire Playhouse is het grootste productietheater van Groot-Brittannië naast London en het Leeds City Varieties is de oudste muziekhal van de wereld: deze gebouwen zijn zeker een bezoek waard voor iedere muziekliefhebber. De mooiste kerk van Leeds is waarschijnlijk de ST. John Evangelist’s Church. Het is dan ook de oudste van de stad en is gedecoreerd in Renaissance stijl. Harewood House was de woning van de graaf van Harewood en is een magnifieke Georgisch landhuis dat 30 jaar heeft geduurd om te bouwen. Het is omringd door prachtige tuinen en zelfs wat overblijfselen van een kasteel uit de 12e eeuw. Keuze genoeg dus tijdens jouw voetbalreis naar Leeds!


Voetbalreis naar Leeds boeken?

Wees niet bang voor een tekort aan musea of winkelcentrums in Leeds, want er is voor ieder wat wils. Liefhebbers van Grey’s Anatomy zouden absoluut een bezoek moeten brengen aan het Thackray Medical Museum; dit museum is bevoorraad met een collectie van 20.000 medische materialen en er is ook een exhibitie die de ontwikkeling van medicijnen door de eeuwen heen laat zien. Het Industrial Museum op de Armley Mills demonstreert de geschiedenis van de productie van wol in Yorkshire. Als je geïnteresseerd bent in hoe de industriële revolutie zich heeft ontwikkeld in Leeds, zou je zeker weten langs dit museum moeten gaan.

Ben jij overtuigd en wil je op voetbalreis naar Leeds United? Boek je voetbalreis Leeds gemakkelijk en snel online op onze webshop. Wij helpen je graag als je nog vragen hebt! Veel plezier tijdens je voetbalreis naar Leeds United!