Leicester

Naast het kijken van een voetbalwedstrijd in het King Power Stadium kan je nog verscheidene andere dingen doen in Leicester. De stad is altijd over het hoofd gezien door de maatschappij en was geen populaire bestemming onder toeristen. Dit is veranderd tijdens de 21e eeuw en vandaag de dag is Leicester een aantrekkelijke plek voor toeristen. De stad was voorheen alleen maar bekend vanwege de bekende Walkers-chips die daar is ontstaan, maar vanwege de onverwachtse en spectaculaire overwinning van de voetbalclub Leicester City in de Premier League is de populariteit van de stad enorm toegenomen.

Ontdek Leicester tijdens je voetbalreis naar Leicester City 

Je zult je vast afvragen wat Leicester naast voetbal allemaal te bieden heeft. Een populaire excursie die veel bezocht wordt door families is het National Space Centre. Dit museum biedt een buitengewone ervaring aan voor iedereen die van ruimtevaart en galactische reizen houdt. Het gebouw is de basis van het grootste planetarium van het land en het is het enige gebouw dat raketten rechtop heeft opgeslagen. 150 verschillende exposities worden er aangeboden. Dit betekent dat je er een hele dag kunt vertoeven zonder je te hoeven vervelen.


Onze voetbalreizen naar LeicesterShoppen in Leicester tijdens je voetbalreis naar Leicester City

Een andere populaire bezienswaardigheid in Leicester is de Golden Mile. Als je van de Aziatische keuken houdt, is dit the place to be. Volledig in het thema van Zuid-Azië, biedt Belgrave Road heerlijke Aziatische gerechten aan en vind je langs de 'Golden Mile' ontelbaar veel juwelierszaken. Deze gezellige straat is vooral feestelijk in november, wanneer de Diwali-feesten worden gevierd in het Verenigd Koninkrijk. Andere aanbevolen plekken die te bezoeken zijn in Leicester zijn natuurreservaten, zoals het Grand Union Canal, Watermead Country Park, Abbey Park en de University of Leicester Botanic Garden. Als je klaar bent voor een rustige middag zou je zeker weten deze natuurreservaten moeten bezoeken waar je heerlijk kan wandelen door de gebieden en foto’s kan maken van de prachtige landschappen.


Boek jouw voetbalreis naar Leicester

Het is ook mogelijk om even lekker te gaan winkelen in Leicester. Je kunt de markt van Leicester bezoeken of het winkelcentrum Highcross Leicester. De laatste optie biedt allerlei soorten winkels aan en na het shoppen, kun je hier eten in één van de heerlijke restaurants of even zitten in een cafetaria om een kopje koffie of thee te drinken. Genoeg keuze dus, is deze opkomende toeristische plek in Engeland. Voor nu wensen we je alvast veel plezier tijdens je voetbalreis naar Leicester City!