Newcastle

Newcastle, afgekort van Newcastle upon Tyne, is met een inwonersaantal van ruim 300.000 mensen de belangrijkste stad in Noord-Oost Engeland. Het is een hele oude stad met een rijke geschiedenis. De stad is tevens de thuishaven voor de gelijknamige club Newcastle United, dat zijn thuiswedstrijden sinds 1892 speelt in het St. James’ Park. In het seizoen 2016-2017 dwongen The Magpies promotie af naar de Premier League met het behalen van het kampioenschap in de Championship.

Wat kan je doen in Newcastle?

Ondanks dat Newcastle de belangrijkste stad is in Noord-Oost Engeland, is de stad voor toeristen nog niet heel in trek. Onterecht, want Newcastle heeft een hoop bezienswaardigheden. De Muur van Hadrianus bijvoorbeeld, is een lange muur uit het Romeinse tijdperk dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Naast dit bijzondere overblijfsel heeft Newcastle nog meer monumentale gebouwen en bijzondere musea. Daarnaast bezit de stad nog een hoop traditionele pubs en houdt de bevolking van feesten. Je kan hier dus zeker terecht voor een biertje voor of na de wedstrijd. 


Boek een voetbalreis naar Newcastle United

Als je een voetbalreis naar Newcastle gaat maken is het dus zeker de moeite om jouw reis met één of twee dagen te verlengen. Prijstechnisch kan het soms zelfs voordeliger zijn om langer te blijven en zo buiten het weekend om te vliegen.

Voor het ontdekken van de mooiste bezienswaardigheden, de lekkerste restaurantjes of het uitgaansleven in de stad van bestemming, voorzien wij jou graag van de beste adviezen. Check ook alle informatie en tips over vliegen naar Newcastle en de verschillende opties die je hebt om vanaf het vliegveld te reizen naar de stad.

Wij wensen je veel plezier tijdens je voetbalreis naar Newcastle United!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte