Porto

Porto is een mooie havenstad gelegen in het noordwesten van Portugal. De stad ligt aan de rivier de Douro. Het is de één na grootste stad van Portugal dat bijna 250.000 inwoners telt.

Porto is de thuishaven van twee van de grootste voetbalclubs van Portugal. FC Porto, de grootste club, werd in 2018 voor de 28e keer kampioen van Portugal. De andere Portugese club, Boavista, won in het verleden ook meerdere prijzen en is de tweede club uit Porto. De afgelopen jaren is laatstgenoemde club een middenmoot in de Primeira Liga.

Naast voetbal zijn er nog een hoop andere dingen te beleven in Porto. Het havenstadje heeft een geschiedenis als arbeidersstad maar is de laatste jaren steeds meer veranderd in een cultureel, toeristisch plekje. In het historische centrum is het altijd levendig en kunt u prima terecht voor het bezoeken van de vele bezienswaardigheden, alsook voor de ontspanning. Zo kunt u een bezoek brengen aan de aangename wijk Ribeira waar u kunt genieten van de volkse sfeer. U kunt ook de belangrijkste gotische kerk Igreja de S. Francisco bezichtigen of afreizen naar het Foz-gebied, dat bekend staat om zijn prachtige stranden en gezellige terrasjes.

Als u een Voetbalreis naar Porto gaat maken is het dus zeker de moeite om uw reis met een paar dagen te verlengen. Het kan ook heel voordelig zijn om buiten het weekend om te vliegen. Wij voorzien u graag van de beste adviezen.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte