Porto

Porto is een mooie havenstad gelegen in het noordwesten van Portugal. De stad ligt aan de rivier de Douro. Het is de één na grootste stad van Portugal dat bijna 250.000 inwoners telt. Wil je weten wat je nog meer kan doen naast het bezoeken van een voetbalwedstrijd in Porto? Lees dan snel verder!

Porto's voetbalclubs

Porto is de thuishaven van twee van de grootste voetbalclubs van Portugal. FC Porto, de grootste club, werd in 2018 voor de 28e keer kampioen van Portugal. De andere Portugese club, Boavista, won in het verleden ook meerdere prijzen en is de tweede club uit Porto. De afgelopen jaren is laatstgenoemde club een middenmoot in de Primeira Liga.


Wat kan je nog meer doen in Porto?

Naast voetbal zijn er nog een hoop andere dingen te beleven in Porto. Het havenstadje heeft een geschiedenis als arbeidersstad, maar is de laatste jaren steeds meer veranderd in een cultureel, toeristisch plekje. In het historische centrum is het altijd levendig en kunt u prima terecht voor het bezoeken van de vele bezienswaardigheden, alsook voor de ontspanning. Zo kan je een bezoek brengen aan de aangename wijk Ribeira waar je kan genieten van de volkse sfeer. Je kan ook de belangrijkste gotische kerk Igreja de S. Francisco bezichtigen of afreizen naar het Foz-gebied, dat bekend staat om zijn prachtige stranden en gezellige terrasjes.


Boek een voetbalreis naar Porto

Het is aan te raden om je voetbalreis naar Porto te verlegen met twee dagen, aangezien hier hartstikke veel te doen is. Het kan ook heel voordelig zijn om buiten het weekend om te vliegen. Boek jouw voetbalreis naar Porto snel en gemakkelijk op Number 1 Voetbalreizen. Heb je nog vragen? Wij voorzien je graag van de beste adviezen.

We hopen dat je een geweldige tijd tegemoet gaat in Porto! We horen graag hoe het was!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte