Wolverhampton

Wolverhampton, de thuishaven van de Wolverhampton Wanderers. Maar wat valt er in deze stad – naast het bezoeken van het authentieke Engelse Molineux Stadium – eigenlijk nog meer te beleven naast voetbal? We nemen je mee in de geschiedenis van Wolverhampton, vertellen je alles over de bezienswaardigheden van de stad en informeren je over de hotspots die je echt niet mag missen. Veel plezier!

De geschiedenis van Wolverhampton

Wightwick Manor WolverhamptonWolverhampton was vroeger een industriële stad die tegenwoordig als dienstsector dient. De mijnen zijn veranderd in parken en de landhuizen behoren samen met hun bezittingen tot de lokale gemeenteraad en de Nationale Stichting. Wightwick Manor is één van deze huizen. Het huis werd gebouwd op bevel van een rijke zakenman in de negentiende eeuw en werd gebruikt als opslagplaats voor kunstwerken die vooral bestonden uit schilderijen. De volgende eigenaren van het huis hebben goed voor deze collectie gezorgd en voegden er zelfs kunstwerken aan toe.

Een ander huis dat verschillende kunstwerken bewaarde, zoals speelgoed, porselein en sieraden, is het Bantock House Museum and Park. Dit museum is bijzonder, omdat je een huiselijk gevoel krijgt als je door het huis heen dwaalt en uitrust op de banken. Het laatste huis dat je zeker zou moeten bezoeken wanneer je in Wolverhampton bent, is het Mosely Old Hall. Dit huis draagt een indrukwekkende geschiedenis met zich mee. Het huis werd gebruikt als schuilplaats voor de koning Charles II. Het huis biedt tours aan die verslag uitbrengen over zijn vlucht en waarom hij werd geforceerd om te ontsnappen.


De natuur van WolverhamptonWest Park in Wolverhampton

Wolverhampton zit ook vol met prachtige tuinen en parken waar je rustig doorheen kan lopen. De David Austin Rose Garden wordt gezien als één van de mooiste rozentuinen in de wereld. De tuin werd opgericht door David Austin in de jaren vijftig. Zo’n 700 verschillende soorten rozen zijn te vinden in de tuin en deze zijn verdeeld in secties die allemaal een andere stijl demonstreren. In West Park is nog veel Victoriaanse architectuur te zien. Tijdens een wandeling in dit prachtige park in Wolverhampton waan je je even terug in de negentiende eeuw. Om het gevoel compleet te maken, kun je ervoor kiezen om met een roeiboot over het meer te varen. Voor een andere blik in het verleden, kun je ook nog het Willenhall Memorial Park bezoeken. Dit park werd opgericht in 1920 om de doden die gevallen zijn in de Eerst Wereldoorlog te honoreren en is geplaatst op wat vroeger mijnen zijn geweest.


De stad Wolverhampton ontdekken

De stad Wolverhampton heeft natuurlijk ook nog voldoende te ontdekken. En Wolverhampton zou geen Engelse stad zijn als je er niet simpelweg kunt genieten van een lekkere pils in een typisch Engelse pub. Daarnaast heeft Wolverhampton genoeg activiteiten te bieden die niks met het verleden te maken hebben en simpelweg voor de ontspanning en het vermaak zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een bezoekje aan het oudste theater van Wolverhampton, ‘The Grand Theatre’. Hier worden optredens, zoals dansoptredens, musicals en komedieshows gegeven. Genoeg te beleven in de thuishaven van de Wolverhampton Wanderers!

 

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte