Reisverslag FC Barcelona - Atlético Madrid

Na jarenlang bijna iedere wedstrijd van FC Barcelona op tv gevolgd te hebben, werd het toch echt tijd om onze favoriete Spaanse club in het echt te gaan aanschouwen. Op aanraden van Number 1 Voetbalreizen kozen wij voor de wedstrijd tegen Atlético Madrid. Met deze wedstrijd zou het stadion gegarandeerd vol zitten voor de optimale beleving.

De wedstrijd werd een aantal weken vooraf verplaatst van zondagmiddag naar zaterdagavond. Dit was voor ons geen probleem; wij vlogen al op vrijdagochtend richting Barcelona om optimaal van de stad te kunnen genieten.

Na vrijdag een heerlijk mak dagje te hebben gehad, lekker relaxen op het terras en ’s avonds in een restaurant onder het genot van de Spaanse tapas en heerlijke Rioja, hadden wij op zaterdagochtend een fietstour. Ook deze tour was op aanraden van Number 1 Voetbalreizen; zij hadden het zelfs voor ons geboekt! De perfecte manier om een beetje inzicht te krijgen van waar alle highlights zich in Barcelona bevinden vanaf je hotel en vanaf de Ramblas, met leuke insights van een Nederlandse local.

Na de fietstocht nog even lekker gestruind in de mooie stad, waar van alles te zien is, om ons in de middag klaar te gaan maken voor DE avond. De zenuwen slopen er langzaam maar zeker in, en we pakten rond een uur of 6 alvast de taxi richting Camp Nou. Zo zouden we bij het stadion nog even een hapje en drankje doen en wilden we ook nog even op ons gemak kijken in de FC Barcelona Store.

Rondom het stadion was het al best wel druk. Wat wij van tevoren niet verwacht hadden is dat Camp Nou van buitenaf dus echt het lelijkste stadion ooit is. Niet zo gek dat foto’s van het stadion altijd van bovenaf genomen zijn! Omdat de gehele eerste tribune in de grond is gebouwd lijkt het stadion niet eens zo groot van buitenaf. Bizar!

Na een FC Barcelona-vest gescoord te hebben in de gigantische fanshop – waar de drukte ons overigens hartstikke meeviel – baanden wij onze weg naar de ingang van het stadion. De rijen waren niet al te lang en het duurde dan ook niet lang voordat wij door de eerste poortjes waren. Overal om je heen voelde je gewoon de spanning van alle fans en de sensatie om dit stadion in te mogen. Niet te omschrijven. Bij binnenkomst van het stadion knepen we elkaar nog even in de arm; dit gebeurde echt! Wat een gigantisch, prachtig stadion, met open mond keken we om ons heen. Prachtige plekken op de lange zijde hadden we, ongekend.

Na opkomst van de spelers ging de wedstrijd dan echt beginnen. Zo indrukwekkend om te zien in een stadion met ruim 99.000 supporters. Als die gaan klappen en zingen, dat is echt niet normaal! Aan te raden is zeker om een uurtje voor de wedstrijd alvast het stadion in te gaan de eerste keer, want je kijkt je ogen uit. Toen de wedstrijd begon moesten we onszelf echt even aanzetten om te stoppen met foto’s en filmpjes maken en ons te gaan focussen op de wedstrijd, haha!

En wat was het geweldig. Ondanks dat de goals lang uitbleven waren we volop aan het genieten. Om grootheden als Luis Suárez en Messi voor je te zien voetballen is echt geweldig. En coach Diego Simeone die driftig aan het heen en weer lopen en schelden was, prachtig!

Al na een half uur kreeg Diego Costa ineens een rode kaart na wat geroepen te hebben tegen de scheids, waardoor het wedstrijdbeeld iets veranderde. Barça nam een beetje gas terug, maar kreeg nog wel een aantal kansen, die helaas allemaal gestopt werden door Oblak, die een topwedstrijd stond te keepen.

En uiteindelijk was ie daar dan toch, de eerste goal. Een prachtige actie van Suárez die hij uiteindelijk zelf afrondde. Camp Nou ontplofte. Wederom, niet te omschrijven hoe zoiets voelt, met zoveel supporters. Kippenvel… We waren nog niet eens uitgejuicht, of Messi ging er alweer vandoor met de bal, kapte volgens mij 4 spelers van Atlético uit en scoorde binnen één minuut de 2-0. Het was als een droom.

Een ervaring om nooit meer te vergeten, een wedstrijd in Camp Nou en de mannen die het beslissen zijn Luis Suárez en Lionel Messi. Mooier kan niet. Voor iedereen die thuis op te bank zit te twijfelen of hij of zij wel zoveel geld moet uitgeven voor een voetbalwedstrijd, zou ik zeggen: doen! Het is het allemaal dubbel en dwars waard. Wij zijn alweer aan het sparen voor de volgende!

Number 1 Voetbalreizen, bedankt voor dit geweldige weekend en jullie goede hulp en tips. En tot de volgende keer!

Bekijk alle blogs   Alle wedstrijden van FC Barcelona