Olympique Marseille - Olympique Lyonnais (Choc des Olympiques)

Heb je zin om even lekker te ontsnappen aan het dagelijks leven? Dan is een voetbalreis naar Frankrijk dé oplossing. De Fransen weten wel hoe een goed potje voetbal eruit hoort te zien. Reis af naar Marseille en bezoek de geweldige wedstrijd tussen Olympique Marseille en Olympique Lyonnais! Wil je meer weten over deze Franse derby? Lees dan snel verder!

Lees meer

Onderstaand een overzicht van de gespeelde wedstrijden tussen  Olympique Marseille en Olympique Lyonnais


23 april 2023 Voetbalreizen Ligue 1 Olympique Lyonnais - Olympique Marseille1-2
06 november 2022 Voetbalreizen Ligue 1 Olympique Marseille - Olympique Lyonnais1-0
01 mei 2022 Voetbalreizen Ligue 1 Olympique Marseille - Olympique Lyonnais0-3
28 februari 2021 Voetbalreizen Ligue 1 Olympique Marseille - Olympique Lyonnais1-1
10 november 2019 Voetbalreizen Ligue 1 Olympique Marseille - Olympique Lyonnais2-1
12 mei 2019 Voetbalreizen Ligue 1 Olympique Marseille - Olympique Lyonnais0-3

De clash tussen de Olympiques

De wedstrijd tussen de Franse clubs Olympique Marseille - Olympique Lyonnais wordt ook wel Choc des Olympiques genoemd, letterlijk de clash tussen de Olympiques. Deze derby heeft geen beladen oorsprong zoals El Clásico of de North London Derby, maar is eerder vergelijkbaar met de derby tussen Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach, die Borussen Derby. Omdat beide clubs altijd meespelen in de bovenste regionen van de Franse Ligue 1, is de strijd altijd puur competitief; beide clubs hebben de punten hard nodig om kans te maken op het kampioenschap. Dit betekent vaak dat ze Paris Saint-Germain nog voorbij moeten gaan.


De Choc des Olympiques bezoeken?

Ben jij geïnteresseerd in een wedstrijd van Olympique Marseille en lijkt het je leuk om bij de Choc des Olympique aanwezig te zijn? Wacht dan niet te lang, want de vraag naar topwedstrijden als deze is groot! Bij Number 1 Voetbalreizen boek je eenvoudig een voetbalreis naar de prachtige en gezellige stad Marseille. Wij stellen geheel op maat en tegen de scherpste prijzen je voetbalreis naar Marseille samen. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je koffers pakken. Heb je tijdens je reis vragen of is er nog wat onduidelijk? Geen probleem. Je hebt te allen tijde een persoonlijke reisadviseur die je 24/7 kunt bereiken.

Wij wensen je alvast een fijne voetbalreis naar Olympique Marseille - Olympique Lyonnais en uiteraard een geweldige voetbalervaring in het Stade Vélodrome!