Tijdelijk: minimaal 10% WK-korting op álle arrangementen!

Alle voetbalreizen naar Benfica

Sport Lisboa e Benfica, kortweg Benfica, is een Portugese club uit de wijk Benfica in de stad Lissabon. De club is opgericht in 1904 onder een andere naam maar kreeg na een fusie in 1908 de clubnaam Sport Club de Benfica. De thuiswedstrijden van O Glorioso worden gespeeld in het Estádio da Luz wat plaats biedt voor meer dan 65.000 toeschouwers. Tussen de jaren zestig en tachtig behaalde Benfica 19 van de 30 landstitels en was het daarmee de dominante club in Portugal. Benfica heeft in totaal 36 landstitels en 26 bekertitels weten te bemachtigen. Ondanks het grote nationale succes, laat het succes op het internationale toneel nog te wensen over. Echter heeft de club meerdere finales bereikt in verschillende eindtoernooien, maar wist deze nooit te winnen. De media noemen de verloren finalereeks 'de vloek van Guttmann' waarbij het gelinkt wordt aan een uitspraak van de oud-coach van Benfica Béla Guttmann. Guttmann verliet Benfica nadat zijn eisen voor een loonsverhoging niet werden ingewilligd en sprak de woorden 'Zonder mij zal Benfica nooit meer een Europese finale winnen'.

Onder leiding van coach Jorge Jesus en spelers als Jonas, Eduardo Salvio en Pizzi kroonde Benfica zich de afgelopen 5 seizoen vier maal tot kampioen van Portugal. Met het aanstellen van de nieuwe coach Rui Vitória en het behouden van de huidige selectie proberen de Encarnados zich weer vol te richten op het behalen van een nieuwe landstitel.

Wanneer u een voetbalreis geboekt heeft naar een thuiswedstrijd van Benfica, is het de uitgelezen mogelijkheid om een kijkje te nemen in de stad Lissabon zelf. Zo kunt u de Mosteiro dos Jerónimos bezichtigen, een bezoekje brengen aan de Torre de Belém of afreizen naar de drukste voetgangersstraat en winkelgebied van de stad; Rua Augusta. Dit winkelgebied staat bekend als chique en om zijn gezellige terrasjes, daarom is dit zeker de moeite waard om heen te gaan.

Voor nu wensen wij u alvast veel plezier bij één van de voetbalreizen naar Benfica! Indien u verder nog vragen of opmerkingen heeft, vernemen wij dat graag en zijn wij bereikbaar via telefoon, mail en online chat.