Voetbalreizen Rotterdam

Voetbalwedstrijd van Feyenoord bezoeken? Dan kun je ook gelijk in het mooie Rotterdam rondstruinen! Rotterdam is een grote stad en is de grootste havenstad van Europa. De haven is enorm en zeer indrukwekkend. Rotterdam heeft ook een eigen luchthaven, The Hague Airport. In de Tweede Wereldoorlog werd Rotterdam volledig verwoest door een bombardement. Alles is volledig gerestaureerd en opnieuw gebouwd wat de stad hartstikke modern maakt. Wil je weten wat er allemaal te doen is in Rotterdam voor en na een wedstrijd van Feyenoord? Lees dan snel verder!

Ontdek Rotterdam

Als je in Rotterdam bent is ‘ie bijna niet te missen: De Erasmusbrug. De brug verbindt het centrum van Rotterdam met Zuid-Rotterdam. Deze brug kenmerkt de stad en is ook de trots van Rotterdam. Wil je Rotterdam in één klap zien? Dan zou je een bezoek moeten brengen aan de Euromast. Je kan niet alleen uitkijken over Rotterdam als je met de glazen Euroscoop lift omhoog bent gekomen, maar over nog veel meer steden. Het uitzicht is absoluut spectaculair!

Rotterdam wordt gekenmerkt door de vele architectuur in de stad. Je vindt overal indrukwekkende gebouwen als je door de stad heen loopt. Nadat Rotterdam gebombardeerd is tijdens de Tweede Wereldoorlog moest het weer helemaal opgebouwd worden. Één van deze nieuw opgebouwde woningen zijn de Kubuswoningen. Deze kleurrijke aparte woningen zijn zeker een bezoekje waard. Evenals het Witte Huis van Rotterdam, het stadhuis van Rotterdam en de stadsbibliotheek.


Kunst en cultuur in Rotterdam

De architectuur is niet het enige wat je zal verbazen in Rotterdam, want kunst is ook te vinden in de wereldstad. Je zou zeker even moeten winkelen in de Markthal waar de gigantische plafondschildering je tegemoet komt. De luchtsingel staat bekend voor al de graffiti die je kunt vinden op en in de gebouwen. Mocht je geïnteresseerd zijn in het bezoeken van een fabriek, ga dan naar het belangrijkste industriële monument van Nederland: de Van Nelle Fabriek. Dit was vroeger de fabrikant van sigaretten, shag, thee en koffie. Er is dus genoeg te doen voor en na het bezoeken van een voetbalwedstrijd van Feyenoord!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte

Stadions in Rotterdam